Cape Epic: V antilopo in po tleh, Vesel ostaja osmi (video)

Cape Epic: V antilopo in po tleh, Vesel ostaja osmi (video)
20.03.2013 AVTOR: D. Z.
Sicer je novica že stara. A v prvi etapi dirke Cape Epic se je nenavadna nezgoda zgodila avstrijskemu kolesarju Robertu Mennenu.

Za kolesarji na Cape Epicu je že četrti dan dirkanja, a v prvi etapi se je primerila zelo nenavadna nezgoda. Kot boste lahko videli na posnetku, je Robert Mennen drvel z veliko hitrostjo, ko mu je pot prekrižala antilopa. Mennen se padcu ni mogl izogniti. Polomil je kolo, sam pa jo je odnesel »zgolj « z zlomljeno ključnico. Z dirke je moral odstopiti.

Na dirki nastopata tudi Peter Vesel in Anni Hellstern. Za njima je tretja etapa. Ta je bila dolga 94 kilometrov. Imela pa sta ogromno težav. Dva defekta in padec Hellsternove. »Hud padec. Balanca se je zataknila ob drevo. Vse me boli. Peter je trdo delal in mi pomagal. Jutri bom poskusila startati in dati vse od sebe, « je dejala Hellsternova.

Med mešanimi dvojicami sta z zaostankom dobrih 40 minut zasedla osmo mesto, v skupnem seštevku sta v tej konkurenci ravno tako osma. Za vodilno ekipo RE:CM pa zaostajata za dve uri in 50 minut. V absolutni konkurenci vodi dvojica Platt/Huber.

Posnetek padca avstrijskega kolesarja

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ