Cavendish o novemu odkritju Alaphilippu: "V njem je nekaj 'kretena'. Všeč mi je."

Cavendish o novemu odkritju Alaphilippu: "V njem je nekaj 'kretena'. Všeč mi je."
27.04.2015 AVTOR: D. Z.
Po drugi zmagi zapored na dirki po Turčiji Mark Cavendish na novinarski konferenci ni govoril zgolj o sebi in pomočnikih, ampak tudi o mladem upu Julianu Alaphilippu.

Mark Cavendish je na dirki po Turčiji dobil še drugo etapo zapored in je tako lahko upravičeno zadovoljen z izkupičkom, potem ko se je po več kot enem mesecu premora končno vrnil na dirke. »Po mesecu brez dirk je zdaj lažje. Pokazal sem, da sem dobro pripravljen. Forma še ni vrhunska, vendar je prava. Včeraj sem že pred samim zaključkom spoznal, da sva s Sabatinijem opravila nekaj dobrih treningov, « je dejal Cavendish.

V drugi etapi pa je po prihodu na cilj pokazal, da je sprint dobil s skorajda prazno gumo. »To sem občutil pet kilometrov pred ciljem, ko mi je nekoliko odneslo kolo. Pogledal sem nazaj in videl, da guma sicer ni povsem prazna, da pa vseeno ni taka, kot bi morala biti. Nisem vedel, ali naj se ustavim ali nadaljujemo. Če bi se ustavil, potem bi bilo vse delo kolegov zaman. Bolj kot sebi sem zaupal njim, saj so ves čas skrbeli zame, « je še pojasnil kolesar moštva Etixx Quick Step.

Potem pa je beseda nanesla tudi na mladega Juliana Alaphilippa, ki je zablestel z drugima mestoma na Valonski puščici in klasiki Liege-Bastogne-Liege. Oba s Cavendishem vozita za belgijsko ekipo Etixx Quick Step, tako da ga Cavendish dobro pozna: »Res mi je všeč. Že od začetka, ko se nam je pridružil. Nekaj posebnega je na njem. Ima tisto željo po zmagovanju. Zmagovalno miselnost. Sicer ne po načinu vožnje, ampak kot oseba me spominja name, ko sem bil mlajši. V njem je nekaj 'kretena'. Res mi je všeč. Sicer se njegov način vožnje povsem razlikuje od moje, vendar razmišljava podobno. Čaka ga izjemna kariera. « Pa ga je Alaphilippe z zadnjima dvema predstavama presenetil? Odgovor je bil kratek: »Ne. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ