CCC se umika, iz Astane sporočajo: Brez dirk, brez ekipe

CCC se umika, iz Astane sporočajo: Brez dirk, brez ekipe
12.05.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
"Bo moja ekipa v težavah, če ne bo dirk? Mislim, da. Tako kot vsaka," je dejal glavni menedžer Astane Aleksander Vinokurov. Jasno pa je, da se CCC umika.
Kakšne bodo posledice koronavirusa? Pravzaprav še nihče natančno ne ve. Jasno pa je, da se bodo številne ekipe in številni kolesarji znašli v težavah. Manjše ekipe sploh, na vse skupaj pa niso imune niti največje ekipe. Med te sodi CCC. Kolesarji so se morali že pred časom sprijazniti s krepko zmanjšanimi plačami.

Prejeli naj bi 50-odstotkov tistega, kar bi morali v običajnih okoliščinah. Osebje so poslali na čakanje. Seveda v upanju, da bo ekipa lahko preživela te težke čase in bodo lahko tudi v naslednji sezoni prisotni v kolesarski karavani. Zdaj pa sta se Het Nieuwsblad in La Gazzetta dello Sport razpisala o tem, da se bo CCC kot sponzor konec leta 2020 umaknil iz kolesarstva, saj je v krizi že do zdaj utrpel ogromno škodo.

Gre za prekinitev pogodbe, ki bi se sicer iztekla konec sezone 2021. V ekipi so tudi kolesarji, kot so Greg Van Avermaet, Matteo Trentin, Ilnur Zakarin ... Ekipo prek podjetja Continuum Sports vodi Američan Jim Ochowitz. Zaenkrat je še nejasno, če se bo CCC - lastnik podjetja je Dariusz Milek - umaknil tudi iz ženskega kolesarstva.

Tudi nekatere druge ekipe niso imune na trenutno dogajanje. Plače so znižali pri ekipah, kot so Bahrain Merida, Lotto Soudal, Mitchelton Scott in Astana. Prav menedžer kazahstanske ekipe Aleksander Vinokurov je zdaj izrazil zaskrbljenost nad trenutnim stanjem:

"Naredili smo vse, kar smo lahko. Tudi v Kazahstanu so stvari, tako kot povsod po svetu zapletene. Letošnje leto moramo preživeti. Če pa ne bo dirk, bo za kolesarstvo zelo težko. Bo moja ekipa v težavah, če ne bo dirk? Mislim, da. Tako kot vsaka. Sponzorji želijo biti opaženi. Menim, da če ne bo dirk, potem bo naša ekipa razpadla."

Vinokurov je pohvalil delo Mednarodne kolesarske zveze, ki je pripravila "nadomestni" koledar dirk za letošnjo sezono: "Vse največje dogodke so odpovedali, za naš šport pa je že z vidika preživetja pomembno, da dirke bodo. Sicer je bizarno imeti Tout septembra in ostale dirke še kasneje, vendar pa bodo gledalci vsaj lahko spremljali dirkanje po televiziji."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ