Če hoče domov ... mora trenirati v kopalnici

Če hoče domov ... mora trenirati v kopalnici
21.12.2020 AVTOR: DZ, vir: George Bennett / Instagram

Kolesar moštva Jumbo Visma George Bennett se je odločil, da se za praznike vrne domov na Nozo Zelandijo ... najprej pa mora prestati karanteno.

Kako kolesarji preživljajo čas, ko po svetu vlada pandemija zaradi novega koronavirusa? Evropejci so vsekakor lahko doma, medtem ko so se mnogi ostali kolesarji znašli v dilemi. Naj gredo domov ali ostanejo v Evropi. Dejstvo je, da se bo sezona začela v Evropi, in da bo izven Evrope manj dirk.

Tako bi ostali tukaj in bi se v miru pripravljali na sezono 2021. V intervjuju za Bicikel je tudi Sepp Kuss priznal, da se letos raje ni odpravil v ZDA, ker bi lahko že zaradi potovanja prišlo do zapletov. Zato pa se je njegov klubski kolega Novozelandec George Bennett odločil, da vendarle odide domov.

Na Novi Zelandiji so v boju proti koronavirusu zelo strogi. Vsak, ki pride v državo mora prestati karanteno. Tudi Bennettu ni prizanešeno, tako da je za dva tedna obsojen na hotelsko sobo. Trenirati pa vseeno mora. In tako je našel zasilni prostor - kopalnicol Seveda ima še trenažer in tako tam nabira ure treningov.

"Trenžer je poleg školjke, živim sanje vsakega profesionalnega kolesarja. V zadnjem trenutku smo se odločili, da se vrnemo domov, kar pomeni, da moramo biti dva tedna v hotelski sobi v izolaciji," je med drugim na Instagramu zapisal Bennett. Letos se je izkazal z drugim mestom na klasični dirki po Lombardiji. Nastopil pa je tudi na dirki po Franciji in dirki po Španiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ