Cervelo P5x - življenje brez omejitev

Cervelo P5x - življenje brez omejitev
06.10.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Cervelo je predstavil novo kolo za triatlon, ki se požvižga na vse omejitve in regulacije, po njihovih besedah pa gre za najbolj tehnološko dovršeno kolo na svetu.

Pred Kona Ironmanom, ki bo predstavljal zadnji vrhunec sezone za vse triatlonce, je Cervelo povzročil vznemirjenje med športno srenjo, ko je na trg poslal model P5x. Gre za kolo, ki prvič vključuje kolutne zavore za triatlonce, z okvirjem pa so inženirji Cervela hoteli pokazati, kaj vse lahko dosežejo, če jih ne omejujejo UCI-jevi predpisi.

Zaenkrat kolo namreč ni skladno z zahtevami Mednarodne kolesarske zveze, a se že dolgo šušlja, da naj bi UCI-jeva pravila zelo kmalu postala mnogo bolj ohlapna in manj zavezujoča. V luči napredka so inženirji pri Cervelu več kot tri leta oblikovali, testirali v vetrovnikih in v zadnjem letu dodajali kolesu izboljšave tudi s pomočjo odzivov testnih kolesarjev, ki so ga uporabljali.

Nastal je produkt futurističnega izgleda, za katerega pri Cervelu trdijo, da gre za najbolj tehnološko dovršeno in aerodinamično kolo, kar so jih do sedaj predstavili tržišču. Skupno so samo za testiranja v vetrovniku porabili 180 ur, preizkusili so kar 150 različic modela P5x.

Prihodnost za 15 tisoč dolarjev

Poleg aerodinamike in atraktivnega izgleda sta glavni značilnosti kolesa visoka stopnja možnosti za mikro prilagoditve vsakega uporabnika posebej, ki so za triatlonce vsaj tako, če ne še bolj pomembne od aerodinamičnosti samega kolesa. Ob tem kolo zelo hitro lahko tudi razstavimo, najbolj občutljivi predeli pa so obloženi, da se med transportom ne bi poškodovali. Ob kolesu si lahko zagotovite tudi posebej za model P5x prilagojeno torbo, ki bo transport kolesa precej olajšala.

Kolo Cervelo P5x je trenutno na voljo v dveh različicah. Najboljša pride s SRAM RED eTap sistemom in opremljena z obroči ENVE 7.8, cena pa sega v nebo. Za ta model je namreč potrebno odšteti 15 tisoč dolarjev, obstaja pa tudi "cenejša " različica s skupino Ultegra Di2 in Hed 6.9 obroči, ki stane dobrih 11 tisoč dolarjev. Skratka, prihodnost (?) je postala dostopna v redni prodaji, a žal še vedno rezervirana za kupce, ki imajo globok žep.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ