Cervelo P5x - življenje brez omejitev

Cervelo P5x - življenje brez omejitev
06.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Cervelo je predstavil novo kolo za triatlon, ki se požvižga na vse omejitve in regulacije, po njihovih besedah pa gre za najbolj tehnološko dovršeno kolo na svetu.

Pred Kona Ironmanom, ki bo predstavljal zadnji vrhunec sezone za vse triatlonce, je Cervelo povzročil vznemirjenje med športno srenjo, ko je na trg poslal model P5x. Gre za kolo, ki prvič vključuje kolutne zavore za triatlonce, z okvirjem pa so inženirji Cervela hoteli pokazati, kaj vse lahko dosežejo, če jih ne omejujejo UCI-jevi predpisi.

Zaenkrat kolo namreč ni skladno z zahtevami Mednarodne kolesarske zveze, a se že dolgo šušlja, da naj bi UCI-jeva pravila zelo kmalu postala mnogo bolj ohlapna in manj zavezujoča. V luči napredka so inženirji pri Cervelu več kot tri leta oblikovali, testirali v vetrovnikih in v zadnjem letu dodajali kolesu izboljšave tudi s pomočjo odzivov testnih kolesarjev, ki so ga uporabljali.

Nastal je produkt futurističnega izgleda, za katerega pri Cervelu trdijo, da gre za najbolj tehnološko dovršeno in aerodinamično kolo

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ