Chris Froome: "Sem na pravi poti"

Chris Froome: "Sem na pravi poti"
03.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Čutim, da sem, kar se tiče dirke po Franciji na pravi poti. Še vedno me čaka še nekaj dela, a gre za natančnejšo pripravo na Tour."

Chris Froome se je vrnil na dirke in nastop na dirki La Route d’Occitanie. Etapna dirka, na kateri nastopa ob Eganu Bernalu, s katerim si bosta očitno delila vlogo kapetana na dirki po Franciji. Seveda bo tam v igri tudi Geraint Thomas. Froomova forma pa je še vedno vprašljiva, saj se šele vrača po hudi poškodbi, zaradi katere je lani izpustil dirko po Franciji in celoten drugi del sezone.

Vrnil se je šele na dirki UAE Tour, a je bil daleč od prave pripravljenosti. Prav zato je eden redkih kolesarjev, ki je najbrž bil vsaj malce zadovoljen, da se je letos vse skupaj prestavilo, in da je Tour dva meseca kasneje, kot bi sicer moral biti. "To mi je šlo zelo na roko. Prestavitev največjih dirk mi je pomagala, da sem lahko naredil napredek pri vrnitvi na raven, ki sem je vajen," je pred drugo etapo na dirki La Route d’Occitanie dejal Froome.



Prvi dve etapi - prvo je dobil Bryan Coquard, drugo pa Sonny Colbrelli - je Froome končal v glavnini: "Lepo je bilo. Lepo se je vrniti po tako dolgem času. Pa ne samo zaradi vnitve po poškodbi, ampak tudi zaradi trenutnih težav s koronavirusom. Dobro sem se počutil, že zato, ker smo mesece in mesece delali za to vrnitev. Če pa pogledamo širšo sliko: S psihološkega vidika je za vse dobro, da se vse vrača."

Pred Froomom in preostalo karavano je danes tretja, najtežja etapa na štiridnevni dirki. Kolesarji bodo morali premagati tri vzpona prve kategorije. Najprej znamenite Port de Bales in Col de Peyresourde. Za konec pa še 10,9 km dolg vzpon s 7,2-odstotnim povprečnim naklonom. Govorimo o vzponu Col de Beyrede. Cilj bo na 1419 metrih nadmorske višine.



"Ni mi treba še biti dober v tej eapi. Za mano je šele drugi dan dirkanja po zelo dolgem času. Sam sem samo zadovoljen, da lahko dobim tekmovalni ritem. Seveda z mislijo na dirko po Franciji," je dejal Froome. A jasno je, da se bo počasi že začel odvijati tudi boj za prevlado pred Tourom. Nenazadnje Ineos načrtuje imeti tri kapetane. Vsi so Tour že dobili. Aktualni zmagovalec je Egan Bernal. Geraint Thomas je bil enkrat prvi in enkrat drugi. Chris Froome pa je bil že štirikrat prvi, po enkrat pa drugi in tretji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ