Chris Froome: Skyevo dirkanje nezanimivo, a učinkovito

Chris Froome: Skyevo dirkanje nezanimivo, a učinkovito
08.11.2016 AVTOR: D. Z.
Chris Froome je sezono končal že pred časom, prejšnji teden pa se je udeležil presižnega kriterija na Japonskem, ki ga vsako leto organizira agencija ASO.

"Nezanimivo, a učinkovito "
Na kriteriju poleg domačinov nastopijo številni zvedniki, predvsem tisti, ki so blestel na dirki po Franciji. Tudi tokrat je bilo tako. Dirko je dobil Peter Sagan. Pred medije pa je stopil Chris Froome, sicer aktualni in obenem trikratni zmagovalec dirke po Franciji.

Mnogi so se letos pritoževali, da način kako dirka moštvo Sky ni zanimiv za gledalce. Da z narekovanjem ostrega ritma, ki onemogoča napade delajo etape dolgočasne … To pa je zdaj priznal tudi Froome: “Sky je narekoval resnično hiter ritem, s katerim smo konkurenci preprečili napadanje. To za gledalce sicer ni zanimivo, a z našega vidika je to idealna situacija, saj tako nadziramo dirko, ” je priznal Froome.

Quintane se ne boji
Britanec bo po vsej verjetnosti tudi v sezoni 2017 vse stavil na Tour de France. Tam pa se bo kot kaže srečal že z običajnimi konkurenti: Quintana, Contador, Bardet, Porte … Letos je Frooma na Vuelti ugnal prav Quintana, ki pa na Touru še lovi končno zmago.

“Mislim, da se lahko, ko sem na Touru v najboljši formi na vzpnonih enakovredno kosam tudi z njim, pa čeprav se na prvi pogled zdi, da so vzponi bolj njegov teren. Zato na vzpone ne gledam kot na mojo šibko točko v primerjavi s Quintano. Naslednje leto bodo spet ključni in zelo pomembno bo, da bom povsem pripravljen na gorske etape, ” je za cyclingnews.com še dodal Froome.

"Contador predstavlja grožnjo "
Omenjal pa je tudi Alberta Contadorja. Španec se iz Tinkoffa seli v Trek Segafredo in Froome je izpostavil, da Contadorja kljub letom in ponesrečeni letošnji sezoni vsekakor še ni povsem za odpisati. Predvsem pa bi moral Španec v novi ekipi zdaj najti pravo sredino.

“Mislim, da še ni rekel zadnje beside. Vsekakor ni skrivnost, da v Tinkoffu ni bilo vse v najlepšem redu. Očitno se nista dobro ujela. Morda je pred njim veliko boljša sezona. Seveda je imel veliko nesrečo ob padcu v prvi etapi. Po takem padcu se je vedno težko vrniti. Alberta moraš spoštovati in nanj gledati kot na kandidata za zmago vse dokler ima možnosti za to. Mislim, da še vedno predstavlja veliko grožnjo.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ