Chris Froome: To je bil hud udarec

Chris Froome: To je bil hud udarec
05.09.2016 AVTOR: D. Z.
Vsekakor nedeljski poraženec. Chris Froome pa trdi, da se na Vuelti še ni predal. Tudi zmaga bi lahko bila še dosegljiva.

"Še vedno sem drugi "
Chris Froome je imel do nedeljske etape vse pod nadzorom, saj je za Nairom Quintano zaostajal za vsega 54 sekund. Poleg dveh zahtevnih etap, ki kolesarje čakajo v zadnjem tednu, pa ima Froome na voljo še posamično vožnjo na čas. Prav zato je bil z majhnim zaostankom zadovoljen.

Potem pa je v nedeljo padel v 'zasedo '. Napadi z vsepovsod, Britanec pa ni mogel slediti napadalnima Quintani in Contadorju. Froome je sicer ohranil drugo mesto v skupnem seštevku, vendar ima zdaj 3:37 zaostanka za Quintano. »Še vedno sem drugi, s čimer sem vidno zadovoljen. Vseeno imam precej večji zaostanek, kot sem ga imel. To je bil hud udarec, « je po 16. etapi in pred drugim dnevom premora priznal Froome.

Možnosti za zmago so manjše
Prepričan pa je, da bo tudi priložnosti za spremembo dovolj: »Ampak, to je kolesarstvo. Stvari se lahko spremenijo v trenutku. Moram se boriti d konca. Seveda se zdaj ne bom kar predal. Zdaj so možnosti za zmago manjše, kot so bile. A to ne pomeni, da se ne bom trudil. « Morda lahko upa tudi na presenečenje v kakšni izmed etap, kot je bila 16.

Na prvi pogled lahka preizkušnja, ki pa je skrivala številne pasti: »Veliko se je govorilo o tem, da bi lahko prišlo do selekcije zaradi vetra s strani. Prav čutilo se je, kako vse ekipe razmišljajo o tem. Glavnina je bila kar živčna. Vsi so bili pozorni, prav nihče si ni želel, da bi se zgodil včerajšnji scenarij. « A tokrat se to ni zgodilo. Froome ostaja na drugem mestu. Vuelto pa je v preteklosti že dvakrat končal kot drugi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ