Chris Froome: Ubral preizkušen način priprav na Tour

Chris Froome: Ubral preizkušen način priprav na Tour
06.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bliža se dirka Criterium du Dauphine, na kateri bodo nastopali bodo številni zvezdniki. Tudi Chris Froome: "Zdaj se počutim povsem drugače. Upam, da bom precej bolj svež in pripravljen na dirko."

Chris Froome je letos vse usmeril v priprave na dirko po Franciji. Izpustil je dirko po Italiji, na kateri bi branil lansko zmago. Za njim je slab prvi del sezone, a to ga očitno ne skrbi. Na preteklih dirkah je namreč opravljal predvsem vlogo pomočnika. Zdaj je po dolgem tekmovalnem premoru in pripravah še zadnja dirka pred Tourom – Criterium Du Dauphine.

V Francijo prihaja po dolgih pripravah na Teideju. "Zdaj se počutim povsem drugače. Upam, da bom precej bolj svež in pripravljen na dirko, še posebej v primerjavi z lanskim letom, ko sem si poskušal predvsem oddahniti po Giru," je v uradni izjavi za javnost dejal Froome. Lani je dobil Giro, potem pa mu je vidno primanjkovalo moči na Touru.

Zadovoljiti se je moral s tretjim mestom. Pred njim sta bila Geraint Thomas in Tom Dumoulin. Tretje mesto pa si je Froome priboril šele v zadnjem kronometru, ko je premagal Primoža Rogliča, na koncu četrtega. Zdaj je za njim precej bolj običajen program treningov in dirk: "Tak pristop do julijskega Toura smo že večkrat ubrali in je preizkušen. Lepo je bilo spremljati Giro po televiziji, in ne na njem nastopati. Zadovoljen sem s formo."

Froome, ki vozi za Team Ineos bo poskušal slaviti še četrto zmago na dirki Criterium du Dauphine.Vse na poti proti peti zmagi na Touru: "Prav veliko nisem dirkal v zadnjem času, a rad bi se že tu potregoval za zmago. Težko rečem, kje bom, vendar pa se že veselim, da si pripnem številko na dres." Sicer pa bo na dirki Criterium du Dauphine močna konkurenca. Izmed Slovencev sta zaenkrat na startni listi Jan Tratnik in Luka Pibernik.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ