Contadorju prva bitka s Skyjem

Contadorju prva bitka s Skyjem
07.12.2012 AVTOR: D. Z.
Zdaj je tudi uradno. Avstralec Michael Rogers je zapustil moštvo Sky in bo v naslednji sezoni član danske ekipe Saxo Tinkoff Bank. Alberto Contador je tako dobil izjemnega pomočnika.
Danski Saxo Tinkoff Bank, ki ga vodi Bjarne Riis in kjer bo glavno vlogo na največjih dirkah brez dvoma igral Alberto Contador, se je še okrepil.  Pogodbo je namreč podpisal Avstralec Michael Rogers, sicer član Skyja, ki je bil eden izmed ključnih pomočnikov Bradleyju WIgginsu tako na letošnjem Touru kot na preostalih dirkah, kjer je blestel Wiggins.

32-letni Avstralec je podpisal dveletno pogodbo. Pojavile so se govorice, da naj bi Rogers Sky moral zapustiti zaradi nične tolerance do dopinga, saj je v preteklosti sodeloval z zloglasnim Michelejem Ferrarijem. Pri Skyju tega niso komentirali.

»Mislim, da Michaelovi dosežki povedo vse. Brez dvoma je kolesar svetovnega razreda, zelo močan kronometrist, ki se dobro pelje na klanec. Po vrhu vsega je še izjemen človek, « je dejal lastnik ekipe Saxo Tinkoff Bank Bjarne Riis. »Seveda bo še dodatna pomoč ekipi. Verjamem, da bo za nas zelo pomemben kolesar. Tako, kar se tiče nudenja pomoči Albertu Contadorju na tritedenskih dirkah, kot doseganju dobrih rezultatov, « je še dodal Riis.

Rogers se med drugim lahko pohvali s tremi naslovi svetovnega prvaka v vožnji na čas, medtem ko sta Wiggins in Froome izgubila še kako dragocenega pomočnika. Rogers je še ena izmed vrste Riisovih okrepitev pred sezono 2013. Med drugimi bodo dres danske ekipe oblekli tudi Marko Kump, Daniele Bennati, Matti Breschel, Roman Kreuziger, Jevgenij Petrov, Nicolas Roche, Oliver Zaugg …
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ