Dan Martin o Pogačarju: "Izjemen fant in velik talent"

Dan Martin o Pogačarju: "Izjemen fant in velik talent"
27.02.2019 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Eden izmed zvezdnikov moštva UAE Team Emirates Dan Martin o Tadej Pogačarju: "Izjemen fant z velikim talentom."

Dan Martin hvali Pogačarja
Pohvale na račun Tadeja Pogačarja, ki so mu včeraj v domači Komendi pripravili lep sprejem se kar vrstijo. Tudi Dan Martin, njegov klubski kolega pri moštvu UAE Team Emirates je o 20-letnem Pogačarju govoril z ibranimi besedami: "Počutim se starega, ko 20-letniki zmagujejo na etapnih dirkah." Sicer pa je zmagovalec dveh etap na dirki po Franciji, ki jo je lani končal na osmem, predlani pa na šestem mestu še dodal:

"Prepričan sem, da je na pravem mestu, v pravi ekipi, ki mu bo pomagala pri razvoju."
Dan Martin

"Z njim sem bil zgolj na enih pripravah. To je bilo decembra. Zato nisva bila skupaj prav veliko časa, vendar pa je mi je to bilo v veselje." Pogačar je zdaj moštvu UAE Team Emirates priboril prvo zmago v skupnem seštevku ene izmed dirk v tej sezoni. Ostali aduti za skupni seštevek na podobnih dirkah so do zdaj razočarali. Tudi Fabio Aru, ki se je na dirki po Algarveju, potem ko je bil v prvi etapi vpleten v padec prelevil v pomočnika Tadeju Pogačarju.

"Odrasel in samozavesten"
"Odraslost, ki jo je pokazal, samozavest, ki jo kaže. To samo dokazuje, kako daleč smo prišli kot ekipa. Je izjemen fant z velikim talentom za prihodnost. Prepričan sem, da je na pravem mestu, v pravi ekipi, ki mu bo pomagala pri razvoju," je še dejal Martin, ki je trenutno na dirki UAE Tour. Na tej dirki je že občutil moč še enega Slovenca – Primoža Rogliča. Ta v pripravah na dirko po Italiji že blesti in nosi rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ