Dauphine: Prvi pravi boj favoritov in zmaga Teunsa

Dauphine: Prvi pravi boj favoritov in zmaga Teunsa
11.06.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Criterium du Dauphine je drugo etapo dobil Dylan Teuns. Spopadli so se tudi favoriti in nekateri so že popustili.

Na dirki Criteirum du Dauphine je za kolesarji druga etapa. Dolga je bila 180 kilometrov. Mauriac je gostil start, cilj pa Craponne sur Arzon. Etapa je bila nadvse razgibana že od začetka. Čeprav ni bila ekstremno zahtevna, pa je bilo jasno, da bo prišlo do določene selekcije. Kolesarji so morali premagati kar osem kategoriziranih vzponov.

Štirje vzponi so bili tretje kategorije, trije druge in en četrte kategorije. Edvald Boasson Hagen je branil vodstvo v skupnem seštevku, a ta etapa je bila zanj pretežka. Ubežna skupina 14 kolesarjev je vsebovala številne zvezdnike, kot so Michal Kwiatkowski, Tom Dumoulin in Julian Alaphilippe. Kwiatkowski je kmalu počakal kapetana Chrisa Frooma, tako da se je vrnil v glavnino in pričel z narekovanjem ritma.

Ekipa INEOS je skrbela, da si ubežniki niso privozili več kot minuto prednosti. Dobrih 50 kilometrov pred ciljem so na vzponu Cote de la Baraque v ospredju ostali samo še Dumoulin, Gaudu in Buchmann. Pridružil se jim je še Alessandro De Marchi. Kljub sodelovanju je bilo tega poskusa konec dobrih 30 kilometrov pred ciljem. Sledili so novi napadi in najbolje je kazalo Philippu Gilbertu.

A tudi tokrat je naletel na premočnega kolesarja, oziroma dva. V ospredju st ostala Dylan Teuns in Guillaume Martin. Skupine s favoriti pa nista mogl držati niti Porte, Dan Martin, Bardet, Kruijswijk … V skupini s favoriti sta večkrat napadla Pinot in Fuglsang. Martin in Teuns sta se v sprintu udarila za zmago. Prvi ga je začel Martin, Teuns pa ga je uspel prehiteti tik pred ciljno črto.

Skupina s favoriti je zaostala za 13 sekund. Sprint za tretje mesto je dobil Jakob Fuglsang. V tej skupini so bili še Pinot, Woods, Lucenko, Vakoč, Quintana, Froome, Poels in Yates. Kasneje so kolesarji v manjših skupinah prihajali na cilj. Slovenci? Jan Tratnik je bil 61., Luka Mezgec 76. in Luka Pibernik 124.. V skupnem seštevku zdaj vodi Dylan Teuns.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ