David Per: Na vse belgijske klasike po izkušnje

David Per: Na vse belgijske klasike po izkušnje
13.01.2017 AVTOR: Matej Zalar
Po predstavitvi ekipe v Bahrajnu je za Bicikel vtise strnil David Per in ob tem še razkril, kdaj in kje ga bomo lahko gledali v prvem delu sezone, ki bo zanj v večih pogledih skok v nov svet.

David Per je bil pred časom tudi gost rubrike V zavetrjuwww.bicikel.com/novice/15936/ v_zavetrju_david_per.html

David Per je eden od šesterice slovenskih kolesarjev, ki bo v prihodnje branila barve Bahrain Meride. Per je v lanski sezoni nase opozoril z odličnimi vožnjami v dresu novomeške Adrie, najbolj je izstopala njegova zmaga na dirki po Flandriji za kolesarje do 23 let. Po sanjskem prestopu v Bahrajn Merido se počasi privaja na novo okolje, predstavitev ekipe s princom Nasserjem pa je bila zagotovo nekaj, česar v tem delu sveta nismo vajeni. Po prihodu domov nam je odgovoril na nekaj vprašanj.

Kakšni so prvi vtisi po megalomanski predstavitvi ekipe v Bahrajnu?

Predstavitev ekipe v Bahrainu je bila na zelo visokem nivoju, kot se tudi spodobi za ekipo najvišjega ranga. Dan pred predstavitvijo smo imelu skupinsko vožnjo z lokalnimi kolesarji v Bahrajnu in oboževalci in zbralo se jih je kar 400, tako da zanimanje za kolesarstvo tudi v Bahrajnu zagotovo obstaja. Na dan predstavitve nas je Princ Nasser sprejel v njegovi palači, potem pa smo naa oder šli vsi kolesarji, vsak je odgovoril tudi na nekaj vprašanj. Po koncu predstavitve smo imeli manjšo zakusko, med katero smo tudi izmenjali nekaj besed in se pozdravili s princem. Sledilo je še obvezno slikanje in pot domov. 

Kakšni pa so vtisi o Bahrajnu kot državi?

Bahrajn bi opisal takole -  je država, ki ima zelo močno zakoreninjeno svojo kulturo in se je še trdno oklepa. Ni tako ?evropska? kot je recimo Dubaj. A to ne pomeni da so za časom, ravno nasprotno. Želijo igrati vidnejšo vlogo v svetu, zato se tudi udejstvujejo na toliko različnih področjih. Hočejo se promovirati, najprej so organizirali dirko formule ena, zdaj nadaljujejo s svojo kolesarsko ekipo najvišje ravni. Mislim, da bodo s takim načinom dela kmalu veliko bolj prepoznavni v celem svetu. Tudi zanimanje za kolesarstvo v Bahrajnu počasi raste, a seveda ni na ravni, kakršno poznamo v Evropi. Je pa to eden od ciljev naše ekipe in princa Nasserja, zato bomo tudi mi z dobrimi vožnjami k temu lahko precej pripomogli.

Si se že povsem navadil na novo sredino?

Z ekipnimi kolegi smo se po mojem mnenju odlično ujeli. Z vsemi se odlično razumemo in tudi počutim se dobro, sproščeno. Seveda je pri prilagajanju zelo pomagalo dejstvo, da je v ekipi šest slovenskih kolesarjev in kar nekaj spremljevalnega osebja, zato se lažje počutim "kot doma ".

Je bil preskok iz Adrie Mobil velik?

Preskok je kar velik, kar se tiče pričakovanj ekipe in tudi v smislu organizacije. Ker je ekipa v najvišjem tekmovalnem razredu (World Tour), je tudi vse ostalo stopničko ali dve višje, vsega je več, posledično pa bo nekoliko večji tudi pritisk.

Imaš že vso opremo za naslednjo sezono?

Prejeli smo že skoraj vso opremo za tekmovalno sezono. Pričakujemo samo še nekaj oblačil, vendar imamo za nemoteno treniranje vsega dovolj.

Kakšen pa je tvoj plan dirk za prvi del prihajajoče sezone?

Moja prva dirka z novo ekipo bo Dubai Tour, ki se začne februarja, po tem bom oddirkal še dve enodnevni dirki v Španiji. Nato sledi glavni del pomladanske sezone - vozil bom vse belgijske klasike, ki so moje najljubše. Letos rezultatskih pričakovanj nimam, želim se le čim več naučiti in pridobiti kakšno izkušnjo, ki bo zelo pomembna za dobro dirkanje v prihodnjih sezonah. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ