David Per: Skrita želja je bila top 3

David Per: Skrita želja je bila top 3
30.03.2021 AVTOR: DZ

"Nekako skrita želja je bila top 3, ampak v taki konkurenci sem lahko s petim mestom zadovoljen," je po dirki za VN Adria Mobil priznal najboljši Slovenec David Per.

Podobno kot na uvodni dirki na slovenskih cestah v sezoni 2021 v Izoli so tudi na drugi dirki v Novem mestu prevladovali tujci. Veliko nagrado Adria Mobil je dobil Nizozemec Marijn Van den Berg. Dobil je sprint skupine dobrih 30 kolesarjev, med katerimi je bilo pet slovenskih predstavnikov.

Najboljši med temi pa je bil David Per. Izkušeni član moštva Adria Mobil je bil peti in je po cilju priznal: "Nekako skrita želja je bila top 3, ampak v taki konkurenci sem lahko s petim mestom zadovoljen." Per je prestal vse ovire, predvsem pa z najboljšimi zdržal tudi čez vzpone, na katerih so bili aktivni kolesarji Bardianija.

"Dirka je bila zelo težka. Tako po profilu kot po konkurenci, ki je bila zelo močna. Na srečo je to naš domač teren in ceste dobro poznamo. V zaključnih krogih so bili najbolj številčni kolesarji Bardianija in Groupame, kar se je tudi v sprintu poznalo," je dodal Per, ki se je poskušal vmešati v sprint. To mu je tudi uspelo, a se je moral sam krepko boriti za boljše pozicije:

"Naredili so sprinterski vlak, medtem ko sem se moral jaz znajti sam. Že pred sprintom sem moral za popravljanje pozicije potrošiti veliko moči, tako da sem lahko zadovoljen s petim mestom." Predvsem prva dva - Berg in Fiorelli - sta pokazala, da v zadnjih metrih nimata prave konkurence. Seveda tudi po zaslugi pomočnikov, ki sta jih še imela na voljo, medtem ko je Per ostal sam:

"Za zadnji kilometer, ki je bil tehnično zelo zahteven je bila velika borba. Poskušali smo biti čim bolj spredaj. Na koncu sta bila dva kolesarja za razred boljša od vseh nas. Z malce več sreče in z boljšo pozicijo v zadnjih 400 metrih bi se lahko boril celo za tretje mesto." Zadovoljen pa je s petim. Predvsem pa upa, da bo aprila imel na voljo še kakšno dirko za dokazovanje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ