Diego Ulissi o Sloveniji: Država, idealna za kolesarjenje

Diego Ulissi o Sloveniji: Država, idealna za kolesarjenje
19.06.2014 AVTOR: D. Z.
Dirko po Sloveniji je dobil leta 2011. Še vedno ostaja najmlajši zmagovalec te preizkušnje. Zdaj se na naše ceste vrača, a Diego Ulissi trdi, da zgolj za pripravo na državno prvenstvo.

Na letošnji dirki po Italiji je dobil dve etapi, a je moral zaradi bolezni odstopiti. Diego Ulissi vseeno trdi, da je zdaj že dobro pripravljen: »Mislim, da sem dobro okreval. Zdaj je od Gira minilo že nekaj dni in očitno sem prestal najhujše. V zadnjih dneh sem dobro treniral. Zagotovo bom vse stavil na državno prvenstvo, ki bo naslednji teden. Tu sem, da izpilim formo. Vseeno želim biti tudi tukaj dober, ker mi ta dirka veliko pomeni, saj sem jo že dobil. A iz dneva v dan bom videl, kako se bom počutil. «

Diego Ulissi je dobil dirko po Sloveniji 2011, ko je bil na sporedu kronometer v Ljubljani, zmagovalca pa je določil vzpon na Golte. Tam je Italijanz etapno zmago rumeno majico prevzel Robertu Vrečerju. Pri zgolj 21 letih, 11 mesecih in štirih dneh. Z naskokom najmlajši zmagovalec dirke po Sloveniji.

»To je zagotovo lep spomin. Takrat je to bila ena izmed mojih prvih zmag med profesionalnimi kolesarji. Na dirko sem prišel takoj po Giru, potem ko sem tam slavil etapno zmago. V Slovenijo sem prišel z mislijo, da bi kaj pokazal. Spomnim se, da sem bil na vzponu zelo močan, uspelo mi je premagati vse in zmagati zelo lepo dirko. « Očitno zelo podobno, kot zdaj, pa čeprav o morebitni ponovitvi zmage noče govoriti. Ob njem bosta namreč še dva kolesarja, ki bi lahko posegla med najboljše. Chris Horner in lani drugi Jan Polanc.

»Sem sem prišel, da bi dirkal z dneva v dan. Brez stresa. Chris se vrača po dolgi pavzi in po hudi nesreči. Zato še ni v pravi formi. Jan je odpeljal dirko po Italiji in dirka doma. Jasno je, da mu ta dirka veliko pomeni in da jo lahko dobro odpelje. Je mlad in prav na takih dirkah mora dokazati, česa je sposoben, « je še dejal kolesar Lampreja, za katerim je izjemno uspešen prvi del sezone. Prav zato se je z veseljem tudi vrnil na dirko po Sloveniji: »Tu imam veliko prijateljev. Predvsem Simona Špilaka in Grego Boleta, ki sta bila klubska kolega in sta tudi izjemni osebi. Tu imate zelo lepo državo, idealno za kolesarjenje. Imate vse. Ravnino in še kako zahtevne vzpone. Zato se sem rad vračam. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ