Dimension Data: Kdaj se bo vrnil Cavendish?

Dimension Data: Kdaj se bo vrnil Cavendish?
07.07.2017 AVTOR: D. Z.
Športni direktor Dimension Date Roger Hammond je priznal, da pri ekipi upajo, da bo Mark Cavendish še letos lahko spet dirkal.

“Sicer še ugibamo, vendar pa seveda upamo. Pa vemo zagotovo? Ne, ” je dejal Roger Hammond. Seveda je govoril o tem, če se bo Mark Cavendish na dirke lahko vrnil še letos. Spomnimo.

Mark Cavendish si je pri padcu v četrti etapi – zaradi padca so z dirke po Franciji izključili Petra Sagana – poškodoval desno lopatico. Moral je odstopiti. Zdaj pa se še ne ve, kako dolga bo rehabilitacija. “Opraviti mora še vrsto rentgenskih slikanj. Trenutno je doma in v zdravniških rokah. Isti ljudje, ki so mu pomagali pri premogovanju povišane telesne temperature pred Tourom mu bodo pomagali tudi zdaj. To sicer traja. Najprej bomo Marku dovolili, da se vrne v tisto normalno življenje, ” je še pojasnil Hammond.

Zdaj kolesarje Dimension Date, ki imajo za sabo slabšo sezono čaka težko delo. Do konca Toura se bodo morali znajti brez kapetana: “Poskušamo se pobrati in nadaljevati. Seveda je to hud udarec. Tako kot so mnogi doma razočarani, smo tudi mi razočarani. Ampka, kaj naj naredimo? Naj se jočemo? Ne. Gremo naprej. Tu imamo dobre kolesarje. ” Med drugim tudi Stephena Cummingsa, ki je britanski državni prvak v kronometru in v cestnih dirki, tako da je prav pred Tourom potrdil, da je odlično stopnjeval formo, pa čeprav je tudi za njim slabša sezona.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ