Dobri "mladi" Sagan: Spet uprizoril neverjeten sprint (foto in video)

Dobri "mladi" Sagan: Spet uprizoril neverjeten sprint (foto in video)
28.02.2013 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan se je po prebolelem bronhitisu spet vrnil na dirke. In to na najboljši možni način. Z zmago na dirki za Gp Citta di Camaiore. Ulissi je bil drugi, Nocentini pa tretji.

Dirko za GP Citta di Camaiore je zaznamovala ubežna skupina petih kolesarjev, ki so se v pobeg podali po vsega dveh prevoženih kilometrih. To so bili Taylor Phinney, Stefano Agostini, Maksim Belkov, Alessandro Proni in Pedro Paulinho. Privozili so si več kot 11 minut prednosti, po prvi uri dirkanja pa je njihova povprečna hitrost znašala neverjetnih 47 km/h.

V ospredju so vztrajali skoraj 170 kilometrov, njihova prednost pa je začela kopneti, ko so prišli v zaključne kroge, kjer so morali šestkrat premagati tudi vzpon na Monte Pitoro. Potem, ko so že tretjič prevozili vzpon, so lov za ubežniki uprizorili člani Astane. Prednost ubežnikov se je hitro zmanjšala na vsega šest minut. 57 kilometrov pred ciljem, ko so se kolesarji četrtič zapeljali na prej omenjeni vzpon, je napadel italijanski državni prvak Franco Pellizotti.

A neuspešno. V ospredju so vztrajali samo še štirje, in sicer Belkov, Proni, Agostini in Phinney. Ob petem prečkanju vzpona so imeli samo še dve minuti in 40 sekund prednosti. Njihovi upi na zmago so bili končani ob zadnjem prečkanju vzpona. Začeli so ga s 40 sekundami prednosti, kar pa ni bilo dovolj. V ozadju se je začel boj za pozicije, medtem ko skupini ni mogel slediti Andy Schleck.

V ospredju je spet napadel Pellizotti, ki je poskrbel, da se je v ospredju izoblikovala skupina najmočnejših. Spust proti cilju so tako v ospredju začeli Nibali, Scarponi, Sagan, Reda, Atapuma, Pellizotti, Menčov, Santambrogio, Rubiano, Nocentini, Moser, Ulissi in Caruso. Nibali je napadel v spustu, a ni bil dovolj hiter in tako je zmagovalca določil ciljni sprint manjše skupine.

Moser je pomagal klubskemu kolegu in članu Cannondalea Petru Saganu je uspel izjemen povratek, potem ko je na dirki po Omanu zaradi bronhitisa odstopil. Sagan je slavil že tretjo zmago letos. Drugo mesto je zasedel Diego Ulissi, tretji pa je bil Rinaldo Nocentini.

GP Citta di Camaiore, rezultati
1. Peter Sagan (Svk) Cannondale
2. Diego Ulissi (Ita) Lampre Merida
3. Rinaldo Nocentini (Ita) Ag2r La Mondiale
4. Matthew Busche (ZDA) RadioShack Leopard
5. Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini-Selle Italia
6. Miguel Angel Rubiano (Kol) Androni-Venezuela
7. Francesco Reda (Ita) Androni-Venezuela
8. Denis Menčov (Rus) Katjuša
9. Giampaolo Caruso (Ita) Katjuša
10. Moreno Moser (Ita) Cannondale

Tu si lahko ogledate zaključek dirke. Videli boste, da je bil Peter Sagan eden izmed najmočnejših že na vzponu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ