Dokončno: Namesto Dumoulina Vingegaard

Dokončno: Namesto Dumoulina Vingegaard
27.04.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Iz Jumbo Visme so sporočili, da na dirki po Franciji zagotovo ne bo Toma Dumoulina, zato pa ga bo nadomestil Jonas Vingegaard.

Tom Dumoulin se je na presenečenje mnogih januarja odločil, da prekine športno pot. Ni še jasno, ali je kariero konča ali pa zgolj za nekaj časa prekinil. Na Nizozemskem se govori, da naj bi Dumoulin že zelo resno treniral, videvajo ga predvsem na kolesu za vožnjo na čas.

A očitno še ne razmišlja o vrnitvi. Iz moštva Jumbo Visma so potrdili, da Dumoulina na Touru ne bo. Zato pa ga bo nadomestil Jonas Vingegaard, ki ima za sago izjemen začetek sezone 2021. Dobil je etapo na dirki UAE Tour. Dobil je dirko Coppi e Bartali in bil drugi na dirki po Baskiji, kjer je do končne zmage pomagal Primožu Rogliču. Ob Rogliču je vozil tudi že na dirki po Španiji. Zdaj se bo očitno posvetil pripravam na največjo dirko.

"Ob nudenju pomoči Stevenu in Primožu se lahko še veliko naučim. Tour je nekaj drugega kot Vuelta in vsekakor bo to lepa izkušnja."

"Seveda sem navdušen nad tem. Sanje se mi uresničujejo, saj sem vedno spremljal Tour po televiziji. Zadovoljen sem z napredkom. Ta je bil kar velik. Upam, da bom lahko še boljši. Ob nudenju pomoči Stevenu in Primožu se lahko še veliko naučim. Tour je nekaj drugega kot Vuelta in vsekakor bo to lepa izkušnja." To so uradne besede Jonasa Vingegaarda. O njem je spregovoril tudi športni direktor Grischa Niermann:

"Jonasa smo leta 2019 vzeli v ekipo, ker je pokazal, da je zelo nadarjen. Verjamemo, da bo na Touru igral pomembno vlogo. Izbor je nagrad za dobre rezultate. V teoriji je lahko tudi sam kandidat za visoka mesta, saj je dober tudi v vožnji na čas. A potrebuje čas za razvoj. S tega vidika je najboljše, če pomaga Stevenu in Primožu in se z vožnjo ob njiju veliko nauči."

Jumbo Visma: Primož Roglič, Steven Kruijswijk, Jonas Vingegaard, Mike Teunissen, Robert Gesink, Tony Martin, Sepp Kuss, Wout Van Aert.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ