Drugi dan na Transalpu- Etapa izrabljenih zavornih ploščic iz Imsta v Nauders

Drugi dan na Transalpu- Etapa izrabljenih zavornih ploščic iz Imsta v Nauders
22.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
87 kilometrov in 2.917 višincev v dežju.
Temno jutro v Imstu je napovedovalo težak in deževen dan na kolesu. In napoved se je uresničila pol ure pred startom. Dež je pregnal tekmovalce pod bližnje strehe, a kaj hitro je bilo potrebno nazaj v borbo s traso, ki je bila vse prej kot enostavna.

Po uvodnih kilometrih je tekmovalce čakal vzpon s tisoč višinci na Pillerh öhe, dež na prvem spustu ni pomagal, da so se zopet ogreli je poskrbela pot čez Alte Via Claudio na drug vzpon dneva - danes ne tako magičen Pfundser Tschey. Spust do Pfundsa je zaradi premraženosti terjal davek med nastopajočimi, ki niso več zmogli nadaljevati. Množico preostalih pa je čakalo še zadnjih deževnih 27 kilometrov z vzponom na Norbertsh öhe in spustom v Nauders pri vedno nižjih in nižjih temperaturah.

Med idilične ulice Naudersa sta prva s časom 3:40:50 pripeljala Daniel Geismayr in Hannes Genze (Centurion Vaude 2), sedem sekund za njima Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing Team), sodeč po Albanovem komentarju, da mu takšno vreme bolj všeč kot včerajšnje, znata v naslednji etapi stopiti na najvišjo stopničko. Tretjeuvrščena pa včeraj druga, Marcus Kauffman in Jochem Kaß (Centariun Vaude 1) z slabimi štirinajstimi sekundami zaostanka. Sta pa omenjena zadržala skupno vodstvo med moškimi dvojicami.

Presenečena zmagovalca današnje etape, sta se v cilju, dežju navkljub zadovoljno smehljala. Geismayr:"Fantastičen občutek! Včeraj sem pomislil, da bi bilo lepo kakšno etapo končati na stopničkah, nemogoče pa se mi je zdelo zmagati etapo na Transalpu." Njegov partner, ki se letos poslavlja od dirkanja na najvišji ravni, Genze dodaja: "Dober občutek, po lanskem debaklu zmagati etapo na mojem zadnjem Transalpu. Danes sva naredila velik korak naprej k mojemu cilju-končati Transalp z odlično skupno uvrstitvijo. Upam samo, da ceno današnjih naporov ne bova plačala v naslednji etapi."
Najhitrejša masterja tudi tokrat Massimo Debertolis in Andreas Lanes (Team AIL Trentino) s časom 4:01:19. Včerajšnja zmagovalca med grande masterji, Heinz Zörweg in Andrew Mclean (RAD.SPORT Szene Ausseerland Racing) sta se tokrat na progi zadržala malo dlje, vendar sta s časom 4:24:10 prišla v cilj kot prva v svoji kategoriji. Med mešanimi dvojicami Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing Team) ničesar ne prepuščata naključju, s časom 4:20:49 v cilju z novo etapno zmago. Seveda so vse tri dvojice obdržale skupno vodstvo po drugi etapi.

Je pa prišlo do sprememb v skupni razvrstitvi kategorije ženskih dvojic. Z etapno zmago sta se v majici vodilnih oblekli Cornelia Hug in Andrea Fässler (Crazy Velo Shop Scott) z majhno prednostjo pred včerajšnjima zmagovalkama, Barbaro Mayer in Silke Schrattenecker.
Bicikel.com prek Alp ekipa je etapo zaključila v 4 urah in 56 minutah, na 54. mestu v kategoriji, skupno sta zdrsnila na 46. mesto. Matej Kainz: "Če je imel Primož včeraj slab dan, sem bil danes na vrsti jaz. Pa še taktika brez postanka na prvi feed coni se mi ni izšla-pomanjkanje energije je botrovalo k temu, da sem o hrani razmišljal vsako naslednjo sekundo. Potem pa še defekt, roke pa zmrznjene. Ampak do cilja sva prišla v enem kosu." Primožu je današnja temperatura bolj ustrezala, čeprav se dežja ni veselil. Sta bila pa njuna Cannondale-la deležna novih zavornih ploščic, kot tudi večina ostalih koles. Vremenske razmere v kombinaciji z podlago so pač terjale svoj davek.

Slovenec Bojan Bohorc z Veitom Susallekom (Team just vacation) je etapo končal na 10. mestu v kategoriji, skupno sta takoj za najboljšo deseterico, na enajstem mestu med masterji. Ekipa Moovme v cilju v 7 urah in 3 minutah na 154. mestu. Vital Pretnar pravi:"Danes sva se utapljala v dežju, razmišljava o rokavčkih na jutrišnji etapi. Malo za šalo, malo zares..."

Jutri tekmovalce čaka kraljevska etapa do Naturnsa, prihajamo v italijanski del Dolomitov.

100 kilometrov in spoštljivih 3365 višinskih metrov na čistokrvni mtb trasi. Da bo razmočena, blatna in "mastna" že vemo, ali bo na tekmovalce posijalo sonce pa ostaja še uganka....
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ