Ekipe zaradi Covid-19 tik pred zdajci prisiljene v menjave

Ekipe zaradi Covid-19 tik pred zdajci prisiljene v menjave
30.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma, Sirotti

Dirka po Franciji se še ni začela, pa koronavirus na Danskem že kaže zobe. Nastop Boba Jungelsa visi v zraku, potem ko je bil včeraj pozitiven, danes pa ga čaka še drugi test. Malo preplaha tudi pri Jumbo Vismi.

Najbolj nas seveda zanima, kaj se dogaja v taborih slovenskih kolesarjev. Pri Tadeju Pogačarju je Marc Hirschi zamenjal obolelega Mattea Trentina, tudi Primož Roglič pa pred naskokom na rumeno majico ne spi povsem mirno. Zbolel je njegov športni direktor Merijn Zeeman, ki bo moral zato začetek dirke spremljati na daljavo, kolesarji pa so zaenkrat na srečo še vsi negativni.

Izogibali se bodo novinarjem in navijačem

»Seveda je situacija s covid-19 stresna. Nikoli namreč ne veš, kaj se bo zgodilo. Za zdaj smo vsi negativni. Zagotovo bo to dejavnik na dirki, je pa to nekaj, na kar nimamo vpliva. S tem se moramo preprosto soočati. Delamo vse, da bi se virusu izognili. Ves čas se testiramo, izogibamo se ljudem, žal se bomo morali tudi navijačem in novinarjem,« je pojasnil položaj Grischa Niermann, prav tako športni direktor v ekipi.

V ekipi AG2R Citroen na nitki visi nastop Boba Jungelsa, ki je bil včeraj pozitiven z le blagimi simptomi koronavirusa. Danes ga tako čaka še en test in če bo še ta pozitiven, bo tik pred štartom v ekipo namesto njega prišel Greg van Avermaet. 

Pri Israel Start-Up Nationu je Guillame Boivin zamenjal Omerja Goldsteina, ki je bil v rizičnem stiku, pri Astani pa je Alexandr Riabushenko zamenjal obolelega Samueleja Battistello, ki je še v nedeljo končal na stopničkah na državnem prvenstvu. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ