Emma Pooley s pobegom do zmage, Vosova ohranila vodstvo

Emma Pooley s pobegom do zmage, Vosova ohranila vodstvo
10.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
V peti etapi je Marianne Vos slavila v šprintu glavnine, v šesti etapi pa je po pobegu slavila Britanka Emma Pooley.

Giro Rosa, 5. etapa:
1. Marianne Vos   Rabobank Liv
2. Giorgia Bronzini  Wiggle Honda
3. Shelley Olds  Ale Cipollini

Giro Rosa, 6. etapa:
1. Emma Pooley  Lotto Belisol
2. Anne van der Breggen  Rabobank Liv
3. Marianne Vos   Rabobank Liv

Giro Rosa, skupni seštevek:
1. Marianne Vos  Rabobank Liv
2. Pauline Ferrand-Prevot  Rabobank Liv
3. Elisa Longo Borghini  Hitec Products

Ženski Giro se je nadaljeval s 118,3 kilometra dolgo ravninsko etapo. Etapo je zaznamoval močan veter s strani, več kolesark je poizkušalo s pobegom, še najbližje uspehu pa je bila Francozinja Audrey Cordon. Ujeta je bila še pred edinim vzponom dneva, katerega je prva prečkala Anna van der Breggen, druga pa je bila nosilka pikčaste majice Valentina Scandolara.

Povprečna hitrost je v drugem delu etape narasla na 43 kilometrov na uro, zato so bili vsi poizkusi pobega že vnaprej obsojeni na neuspeh. V ciljnem šprintu je bila spet najboljša vodilna v skupnem seštevku Marianne Vos, ki je dosegla svojo tretjo zmago na letošnjem ženskem Giru. Druga je bila Giorgia Bronzini, tretja pa Shelley Olds. Cilj etape je bil v mestu Cesenatico, kjer se je rodil "pirat" Marco Pantani. Eugenia Bujak je etapo končala na 23., Mia Radotić pa na 24. mestu, obe sta končali v času zmagovalke. 

V šesti etapi je kolesarke čakala prva prava gorska preizkušnja na letošnji dirki. 112 kilometrov dolga etapa od Gaiarine do San Fiora je karavano peljala čez 12 kilometrov dolg in nekaj več kot 1000 metrov visok vzpon na La Crosetto. Sedem kolesark si je privozilo nekaj prednosti pred zasledovalkami in so skupaj nadaljevale proti cilju, na koncu pa je bila najhitrejša Pooleyeva, ki je za 15 sekund ugnala drugouvrščeno Anno van der Breggen. Marianne Vos je na tretjem mestu prav tako zaostala 15 sekund in brez težav ubranila vodstvo v skupnem seštevku.

Kolesarke slovenske ekipe BTC City Ljubljana na zahtevni etapi niso bile v ospredju, Martina Ritter je na 30. mestu zaostala 8 minut in 18 sekund, Eugenia Bujak na 38. mestu pa še dobro minuto več. V skupnem seštevku je poljska državna prvakinja v kronometru, ki brani barve slovenske ekipe, zdrsnila s 15. na 26. mesto. Za vodilno Vosovo zaostaja 12 minut in 51 sekund.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ