Evenepoel ostaja brez kolesa. Katerim dirkam se bo moral odpovedati?

Evenepoel ostaja brez kolesa. Katerim dirkam se bo moral odpovedati?
20.01.2021 AVTOR: DZ, foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images

Eden izmed najbolj nadarjenih kolesarjev Remco Evenepoel se še vedno ukvarja s poškodbo in rehabilitacijo. Iz kluba Deceuninck Quick Step so sporočili, da bo še vsaj tri tedne brez kolesa.

Belgijec Remco Evenepoel, ki je bil med mladinci praktično nepremagljiv, v prvih dveh sezonah med člani pa je tudi blestel je že pred dnevi sporočil, da poškodbe po hudem padcu na dirki po Lombardiji še niso sanirane. Poškodoval si je medenico, potem pa je kmalu začel z rehabilitacijo.

Hitro je šel tudi na kolo in zdelo se je, da rehabilitacija poteka hitreje od pričakovanj in napovedi. A se je zapletlo januarja. Evenepoel je že na ekipnih pripravah sporočil, da zaradi bolečin že od sredine decembra ne more kolesariti, a je obenem dodal, da bo do februarja že na kolesu. Zdaj pa se bo vse skupaj očitno še bolj zavleklo.


"Očitno se kost ni zacelila tako hitro, kot so vsi menili, da se bo. Čutil je bolečino, vendar pa nam tega ni povedal."
Patrick Lefevre


Iz ekipe Deceuninck Quick Step so sporočili, da bo moral brez kolesa ostati še vsaj tri tedne. Poškodovana medenica še ni povsem zaceljena. "Iste napake ne nameravamo več ponoviti. Očitno se kost ni zacelila tako hitro, kot so vsi menili, da se bo. Čutil je bolečino, vendar pa nam tega ni povedal. Menil je, da je to del rehabilitacije. V bolnišnici v Herentalsu pa smo ugotovili, da kost še ni povsem nared," je dejal glavni mož ekipe Deceuninck Quick Step Patrick Lefevre:

"Upali smo, da bo lahko v torek začel s treningi, vendar pa ne bomo več tvegali. Po vsej verjetnosti bo brez kolesa še naslednje tri tedne. To pomeni, da vsaj do 8. februarja, tako da ga bodo do dirke po Italiji ločili še trije meseci." 20-letni Belgijec, ki bo 25. januarja proslavljal 21. rojstni dan si je prav dirko po Italiji postavil za enega izmed pomembnejših ciljev v letošnji sezoni.

"Osem tednov sem ležal v bolnišnici. Dodajte še pet tednov brez kolesa. To skupaj pomeni, da sem bil več kot tri mesece fizično neaktiven."
Remco Evenepoel


"Če sem se kaj naučil, potem je to, da so take poškodbe za kolesarje zelo zapletene. Zdaj se moram prilagoditi in si vzeti čas. Če bo trajalo kakšen dan več, potem naj bo. Vse to ne bo ničesar spremenilo. Seveda sem sanjal o nastopu na Giru in še vedno nameravam tam nastopiti. Biti 8. maja na startu. To je plan A," je med drugim dejal Remco Evenepoel. Zaveda pa se, da bo časa za pripravo, tudi če bo s poškodbo vse v redu zelo malo. Tudi z morebitno odpovedjo se bo morda moral sprijazniti:"Imam šele 20 let in lahko bom nastopil še na številnih dirkah po Italiji."
Remco Evenepoel


"Imam šele 20 let in lahko bom nastopil še na številnih dirkah po Italiji. Osem tednov sem ležal v bolnišnici. Dodajte še pet tednov brez kolesa. To skupaj pomeni, da sem bil več kot tri mesece fizično neaktiven. To je za vrhunskega športnika veliko. Telo potrebuje določen čas, da bo spet v pravi formi. V primeru najslabšega scenarija se bomo držali plana B." To pa pomeni, da bi nastopil na olimpijskih igrah - te so bile v vsakem primeru v programu -, dirki po Španiji, svetovnem prvenstvu in na dirki po Lombardiji: "Še veliko drugačnih ciljev je v tej sezoni."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ