Evropa dobiva novo tovarno karbonskih okvirjev

Evropa dobiva novo tovarno karbonskih okvirjev
30.08.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Čeprav se večina proizvajalcev karbonskih koles odloča za proizvodnjo na vzhodu, se je poljski izdelovalec okvirjev Kross, odločil za pogumen korak

Največji poljski proizvajalec koles Kross, ki hkrati velja tudi za eno najhitreje rastočih evropskih kolesarskih znamk, se je odločil za pogumen korak. Poljaki z novembrom letošnjega leta namreč začenjajo s proizvodnjo v popolnoma novi (že zgrajeni) tovarni karbonskih komponent na domačih tleh, v Varšavi. Gre za, v zadnjem času, redko videno potezo v kolesarski industriji, saj se večina kolesarskih znamk odloča za cenovno ugodno in kakovostno proizvodnjo karbonskih komponent na vzhodu.

Kross je dobro uspel izkoristiti sredstva evropskega subvencijskega sklada za regijski razvoj in z izgradnjo tovarne namerava postati eden redkih popolnoma vertikalno integriranih proizvajalcev karbonskih komponent v Evropi. S poudarkom na kakovosti, se zagon novega, modernega obrata sklada s Krossovo filozofijo zasledovanja tehnološko dovršenih rešitev.

Prvi okvirji, narejeni v novi tovarni, bodo namenjeni predvsem lastni tovarniški mtb ekipi Kross Racing Team, katere članica je tudi olimpijska podprvakinja v krosu, Maja Włoszczowska.

Kross je sicer ena izmed najbolje prodajanih znamk na poljskem trgu, s kar četrtinskim tržnim deležem, v prihodnje pa želijo s kakovostnimi izdelki napasti velika bližnja tržišča Nemčije, Češke, Italije in Španije.

Več o kolesih Kross na kross.pl

Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ