Fabio Aru zapušča UAE

Fabio Aru zapušča UAE
03.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Fabio Aru ne bo več klubski kolega Jana Polanca in Tadeja Pogačarja. Po pričakovanjih zapušča moštvo UAE Team Emirates.

Fabio Aru je v zadnjih letih le senca tistega Aruja, ki je blestel na tritedenskih dirkah. V dresu moštva UAE Team Emirates vsekakor ni upravičil pričakovanj vodilnih in tudi letos mu ni šlo.

Po pričakovanjih mu vodstvo ni podaljšalo po nekaterih informacijah nadvse donosne pogodbe. V sicer kriznih časih za kolesarje so Aruja povezovali z različnimi ekipami, tudi manjšimi, kot sta Vini Zabu in Bardiani CSF.

Omenjala se je tudi vrnitev v Astano, s katero je dosegal najvidnejše uspehe. A Kazahstanci so dejali, da se bodo raje osredotočili na delo z maljšimi kolesarji. Aru pa je zdaj sporočil, da bo od leta 2021 nastopal za moštvo Qhubeka Assos, torej naslednico zdaj še ekipe NTT.

"Navdušen sem, da se bom lahko pridružil tej ekipi. Hvaležen sem tudi menedžerju Douglasu Ryderju, ki me je vzel v ekipo," je dejal Fabio Aru: "Ko je prišlo do priložnosti za podpis pogodbe, sem se pogovoril z Douglasom in nekaterimi drugimi člani ekipe. Takoj sem se odločil, da želim biti del vsega tega. V zadnjih letih nisem dosegal želenih rezultatov. Zdaj bom poskušal priti na raven, za katero vem, da jo lahko dosežem."

30-letni Aru tako ne bo več klubski kolega Jana Polanca in Tadeja Pogačarja. Aru je leta 2015 dobil dirko po Španiji. Istega leta je bil drugi na dirki po Italiji, leto prej pa prav na Giru tretji. Na domači dirki je dobil tudi tri etape. Leta 2017 je dobil etapi na dirki po Franciji, ki jo je potem končal na petem mestu. Nosil je tudi rumeno majico.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ