Favoriti na bolniški: Koleno Quintane, odrgnine Buchmanna, ključnica Schachmanna, hrbet Lande

Favoriti na bolniški: Koleno Quintane, odrgnine Buchmanna, ključnica Schachmanna, hrbet Lande
17.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Minuli konec tedna je bil v kolesarskem svetu res razburljiv, seznam »ranjencev« pa je po sobotnih in nedeljskih bitkah res dolg. Seznam favoritov za visoka mesta na Touru bi se utegnil zaradi poškodb precej premešati.

Max Schachmann je lahko le z mešanico jeze in razočaranja pogledal v tla, ko je ob jezeru Como prečkal ciljno črto.

O smoli Primoža Rogliča in Stevena Kruijswijka, pa tudi Remca Evenepoela, smo na straneh Bicikla že obširno poročali, a še zdaleč nista bila edina, ki sta vikend končala v bolečinah. Egan Bernal naj bi se ukvarjal s poškodbo hrbta, čeprav je bolj kot ne jasno, da se je Ineos odločil za taktični umik Kolumbijca z Dauphineja, saj ni bil v najboljši formi. »Prepričan sem, da bi Egan lahko odpeljal tudi sobotno in nedeljsko etapo, bolečine v hrbtu niso bile tako hude, a sta do začetka Toura le še dva tedna in ni imelo smisla, da bi tvegali, zato smo se odločili, da bo Egan dirko predčasno končal,« je pojasnil športni direktor v Ineosu Gabriel Rasch.

Ob Jumbo Vismi bodo vikend čim prej želeli pozabiti tudi pri Bori Hansgrohe, nastradala sta oba nemška aduta za vidne uvrstitve na Touru. Najprej je v sobotni etapi Dauphineja grdo padel Emmanuel Buchmann, ki etape ni končal. »Je v hudih bolečinah, v nedeljo zjutraj smo mu morali pomagati, da je vstal iz postelje, danes pa je bil že nekoliko bolje in je lahko hodil sam. Na srečo ni nič zlomljenega, a bomo videli, kako se bodo celile njegove odrgnine in udarci in nato bomo lahko povedali več, vsekakor pa upamo, da ga bomo videli na Touru,« so sporočili iz nemške ekipe.

Nekaj ur kasneje je imel neverjetno smolo še Max Schachmann, ko ga je v zadnjem kilometru dirke po Lombardiji z avtomobilom zbila neprevidna voznica. Nemški državni prvak je besen prečkal ciljno črto in se držal za desno ramo, rentgenske slike pa so pokazale, da si je zlomil ključnico in tudi njegov Tour je pod vprašajem.


V nedeljo je na Dauphineju presnetljivo zaostal Nairo Quintana, ki je po dirki potrdil, da ga koleno še vedno zelo boli: »Bolečine v kolenu, ki sem si ga poškodoval ob trku z avtomobilom v Kolumbiji, so se spet vrnile in čeprav sem imel noge zelo močne, enostavno nisem mogel potiskati pedal na vso moč. S formo sem zadovoljen, zdaj predvsem upam, da se bo koleno pozdravilo in bom do začetka Toura nared.«

V težavah se je v nedeljo znašel tudi Mikel Landa, ki je ob ponovnem začetku sezone kazal vzpodbudne znake dobre forme pred Tourom, pri Bahrain McLarnu pa so lahko zaskrbljeni, ker so ga v nedeljo ustavile močne bolečine v hrbtu.


Stanje med favoriti za Tour je tako precej bolj nejasno, kot je bilo še v petek, v mislih slovenskih navijačev pa je seveda predvsem okrevanje Primoža Rogliča. Iz tabora Jumbo Visme prihajajo zadržano optimistična pričakovanja, da bi do začetka Toura s Primožem moralo biti vse v redu. Držimo pesti!






Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ