Francozi že končali z nakupi, pri Contadorjevi ekipi tudi

Francozi že končali z nakupi, pri Contadorjevi ekipi tudi
26.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sezona 2020 se je šele dobro končala, ekipe pa se morajo pripraviti na novo. Tudi prestopni roki so se zaradi vseh prestavitev podaljšali. Nekatere ekipe pa so popolnjene.

Pandemija, s katero se ves svet sooča v letu 2020 je vplivala tako na potek letošnje sezone kot tudi na obstoj oziroma neobstoj nekateri ekip. Jasno je že, da moštva CCC ne bo več. Je pa vodstvo NTT v zadnjem trenutku uspelo zagotoviti dovolj denarja.

Vrača se namreč Qhubeka, več bo prispeval še Assos. Tudi ostale ekipe na najvišji ravni so si nekako vendarle zagotovila obstoj, pa čeprav so se morale nekatere sprijazniti z nekoliko manjšimi proračuni. V World Tour prihaja Circus Wanty Gubert.

Iz kontinentalne ravni bo na prokontinentalno raven prešla Kometa. V naslednjem letu jo bomo prepoznali pod imenom Eolo Kometa. V ozadju stojita dva nekdanja zvezdnika Alberto Contador in Ivan Basso. Iz ekipe so sporočili, da so prenehali z nakupi, in da imajo zdaj ekipo popolnjeno. Imeli bodo 20 kolesarjev.

Vsekakor vzpodbudni podatki. So pa tudi iz moštva Groupama FDJ že sporočili, da so podpisali pogodbe z vsemi kolesarji, s katerimi želijo sodelovati v naslednji sezoni. V ekipi jih bo kar 30. Imena ostajajo podobna.

Glavni aduti tudi. To so Demare, Pinot, Gaudu in Kung. Trije kolesarji so odšli, štirje pa prišli. Med temi so Valter Attila, Matteo Badilatti, Clement Davy in Lars van der Berg. Slednja sta prišla iz razvojne ekipe.

Eolo Kometa: Vincenzo Albanese, John Archibald, Davide Bais, Manuel Belletti, Mark Christian, Marton Dina, Alessandro Fancellu, Erik Fetter, Lorenzo Fortunato, Mattia Frapporti, Sergio Garcia Gonzales, Francesco Gavazzi, Arturo Gravalos, Luca Pacioni, Edward Ravasi, Samuele Rivi, Alejandro Ropero, Diego Pablo Sevilla, Daniel Viegas in Luca Wackermann.

Groupama FDJ: Thibaut Pinot, Arnaud Demare, David Gaudu, Bruno Armirail, Mattero Badilati, William Bonnet, Alexys Brunel, Clement Davy, Mickael Delage, Antoine Duchesne, Kevin Geniets, Jacopo Guarnieri, Simon Guglielmi, Ignatas Konovalovas, Stefan Kung, Matthieu Ladagnous, Olivier Le Gac, Fabian Lienhard, Tobias Ludvigsson, Valentin Madouas, Rudy Molard, Sebastien Reichenbach, Anthony Roux, Miles Scotson, Romain Seigle, Ramon Sinkeldam, Jake Stewart, Benjamin Thomas, Valter Attila in Lars Van den Berg.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ