Froome: Pripravljen, svež in motiviran

Froome: Pripravljen, svež in motiviran
28.06.2017 AVTOR: D. Z.
"Želja po zmagi ni prav nič manjša kot prejšnja leta," je na novinarski konferenci pred začetkom dirke po Franciji povedal Chris Froome.

Moštvo Sky je že imelo novinarsko konferenco pred začetkom dirke po Franciji. Največ pozornosti je bil deležen Christopher Froome, ki bo branil lansko zmago. Obenem bo napadal tretjo zmago zapored in četrto v karieri.

“Še vedno sem zelo motiviran. Veliko razlogov imam za resno dirkanje. Lahko dobim že četrti Tour. To je velik izziv. Pripravljenost konkurentov je boljša, pred nami pa je zahtevna trasa. Sem vsaj tako motiviran kot v prejšnjih letih, če ne celo bolj, ” je novinarjem poudaril Froome. Predvsem pa bo na Touru lovil sploh prvo zmago v letošnji sezoni, ki zanj ni bila ravno najboljša. Ostaja namreč brez zmage, tudi na dirki Criterium du Dauphine pa ni blestel, kot smo bili od njega vajeni v preteklih sezonah.

Vedno, ko je dobil Tour, je predtem dobil tudi dirko Criterium du Dauphine. “Za glavo je vedno lepo, če pred Tourom dobiš kakšno dirko. A menim, da sem lahko samozavesten že po zaslugi treh zmag na preteklih dirkah po Franciji. Če je Dauphine merilo, potem bo Richie najresnejši konkurent. Kar se tiče forme, je pred ostalimi konkurenti. ” A Froome je poudaril, da čuti, da je ravno dovolj dober, pa čeprav ni dosegel želenih rezultatov:

“Dauphine mi je koristila, da sem dobil tisti pravi tekmovalni ritem. Do Dauphineja nisem ravno veliko dirkal. Zato prihajam na Tour še bolj svež, kot sem bil v preteklih letih. Če gre verjeti številkam s treningov, potem sem dobro pripravljen na tritedensko dirkanje. ” Ob strani bo imel zvezdniške pomočnike. To so Mikel Landa, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas, Mikel Nieve, Vasilij Kirijenka, Sergio Henao, Christian Knees in Luke Rowe.

Manjka pa lani ključni pomočnik v zadnjem tednu dirkanja Wout Poels, ki se je letos ukvarjal predvsem s poškodbo kolena. “Letos nisem bil tako zelo vpleten v izbiro ekipe. V osem fantov, ki bodo ob meni ne dvomim. Seveda je velika škoda, da ob meni ne bo Poelsa, saj je veliko pripomogel k lanski zmagi. Vem pa, da potrebuje čas, da sanira poškodbo.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ