Gašper Katrašnik kot prvi tretjič zapored (FOTO)

Gašper Katrašnik kot prvi tretjič zapored (FOTO)
14.10.2018 AVTOR: DZ

Podsmreka je že po tradiciji gostila zaključno dirko sezone na slovenskih cestah. Med člani je tretjič zapored zmagal Gašper Katrašnik. Tokrat po zaslugi pobega.

Zdaj je tudi uradno konec sezone 2018 na slovenskih cestah. Na mednarodni ravni se bo sezona še kar zavlekla, saj se kolesarji mudijo še na Kitajskem, Japonskem, v Turčiji … V Sloveniji pa je zdaj že tradicija, da zaključek gosti Podsmreka. Govorimo o že 18. dirki za VN Avtomojster. Na startu se je zbralo lepo število kolesarjev, iz moštev svetovne serije pa je prišel samo Matej Mohorič, saj so mnogi drugi še zelo aktivni na nekaterih dirkah po svetu. Tudi tokrat so morali v Podsmreki prevoziti deset sedem kilometrov dolgih krogov. Skupaj torej 70 kilometrov. Tokrat so bili uspešni ubežniki.

Po hudem ritmu je prišlo do pobega četverice. Ubežno skupinico so sestavljali Jure Rupnik, Gašper Katrašnik, Jaka Primožič in Marko Pavlič. Bili so nadve složni, v glavnini pa so se v lov podali prepozno. Tako je postalo jasno, da se bodo za zmago udarili ubežniki, me katerimi je bil tudi zmagovalec zadnjih dveh zaključnih dirk Gašper Katrašnik. Kolesar Adrie Mobila je bil tudi danes v sprintu premočan. Slavil je tretjo zmago zapored na tej dirki, kar do zdaj ni uspelo še nikomur. S štirmi zmagami pa rekorder ostaja Grega Bole.

Drugi je bil tokrat Jure Rupnik, tretji je bil Jaka Primožič, četrti pa Marko Pavlič. V ženski konkurenci je zmagala Urša Pintar. Organizatorji so najboljšim v sezoni podelili tudi zlata kolesa. Pri ženskah je nagrado prvič osvojila Eugenija Bujak, ki je na lestvici pred Polono Batagelj. Med elito je za zlato kolo štela mednarodna lestvica. Na tej je najboljši Slovenec Primož Roglič. Drugo mesto je osvojil Matej Mohorič, tretje pa Jan Tratnik. Za vsemi tremi je odlična sezona 2018. Potem so tu še mlajši člani. Najboljši je bil seveda Tadej Pogačar, drugi je bil Izidor Penko in tretji Jaka Primožič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ