Gašper Katrašnik: Lepa popotnica za novo sezono

Gašper Katrašnik: Lepa popotnica za novo sezono
15.10.2018 AVTOR: DZ

“Vedel sem, da če pride ta beg do cilja, da lahko zmagam,” je dejal Gašper Katrašnik, potem ko je še tretjič zapored dobil zaključno dirko v Podsmreki.

Gašper Katrašnik je, kot smo že poročali, dobil dirko za VN Avtomojster, ki vsako leto poteka v Podsmreki. To je bila njegova tretja zaporedna zmaga na tej dirki, kar ni uspelo še nikomur. Več zmag, a ne v seriji, ima samo Grega Bole. Slavil je namreč kar štirikrat. “Zadnje čase sem še kar treniral. Bil sem mesec brez dirke, a vreme je bilo lepo, tako da sem treniral in noge so ostale še do zadnje dirke,” je po cilju priznal Gašper Katrašnik, sicer kolesar Adrie Mobila.

Tokrat Katrašnik ni čakal na sprint glavnine, ampak je napadel s še tremi kolesarji. Katrašnik, Pavlič, Rupnik in Primožič so složno sodelovali in si tako privozili dovolj prednosti, da jih glavnina ni uspela ujeti. “Bilo je malo drugače, saj sem se tokrat znašel v pobegu. Vedel sem, da če pride ta beg do cilja, da lahko zmagam, saj sem bil najhitrejši med njimi. Vsi smo složno sodelovali, tako da nam je uspelo,” je še pojasnil Katrašnik, ki je na koncu tako pričakovani sprint četverice tudi prepričljivo dobil:

“Vedno lahko gre kaj narobe. Vedel pa sem, da sem najihtrejši. Vedel sem tudi, da moram prvi začeti s sprintom, pa bo dovolj.” Res je tudi bilo. Zdaj si bo, tako kot večina kolesarjev privoščil počitek, potem pa bo že pred vrati nova sezona: “Sigurno je to lepa popotnica za novo sezono. Da greš lahko v miru na počitek in potem z večjim zagonom začneš novo leto.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ