Giacomo NIzzolo spet najboljši na Hrvaškem, Nibali spet popustil v Italiji

Giacomo NIzzolo spet najboljši na Hrvaškem, Nibali spet popustil v Italiji
21.04.2016 AVTOR: D. Z.
3. etapo na dirki po Hrvaški je dobil Giacomo Nizzolo, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku, medtem ko je tretjo etapo na dirki po Trentinu dobil Tanel Kangert. Vodi še naprej Mikel Landa.

DIRKA PO HRVAŠKI
Makarska je gostila start tretje etape dirke prve kategorije po Hrvaški. Po 190 kilometrih je cilj gostil Šibenik. Etapa z dvema kategoriziranima vzponoma je bila že zelo razgibana, a sprinterji so kljub temu upali na uspeh. V majici vodilnega v skupnem seštevku je etapo začel zmagovalec druge etape Mark Cavendish. A isti čas je imel tudi zmagovalec prve etape Giaomo Nizzolo. Tako smo lahko spet pričakovali dvoboj teh dveh kolesarjev.

Etapo so najprej zaznamovali ubežniki. Šesterica kolesarjev se je podala v dolg pobeg. Skupino so sestavljali Josef Cerny (CCC Sprandi Polkowice), Nicola Boem (Bardiani CSF), Marcin Bialoblocki (ONE Pro Cycling), Artem Ovečkin (Gazprom-Rusvelo), Mark Christian (Team WIGGINS) in Kamil Gradek (Verva ActiveJet). Hitro so si privozili več kot šest minut prednosti, medtem ko je breme lova padlo predvsem na ramena Dimension Date. 25 km pred ciljem je bila razlika še vedno okrog dve minutI.

V lovu so se v glavnini kolesarjem Dimension Date pridružili še člani Trek Segafreda. Tri kilometre pred ciljem je bila razlika 21 sekund, pričeli pa so se napadi iz glavnine. Kolesarji so se vseskozi vzpenjali, v zadnjem kilometru pa se je cesta poravnala in kolesarji Tinkoffa so poskrbeli, da smo videli sprint glavnine za zmago. Pobudo so prevzeli kolesarji Trek Segafreda in Giacomo Nizzolo je to znal izkoristiti. Veselil se je nove zmage. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku.

»Res smo šli hitro, da bi ujeli ubežnike. Fantje so opravili popolno delo in izpeljali popoln vlak. Moral sem zmagati, « je dejal Nizzolo. Timothy Dupont je bil drugi, tretji pa Matteo Pellucchi. Cavendish se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Najboljši Slovenec je bil Jure Miškulin na 19. mestu, Robi Jenko je bil 20. (oba Radenska Ljubljana). Gašper Katrašnik je bil 22. Nizzolo ima zdaj deset sekund prednosti pred Cavendishem in 16 pred Dupontom. Najboljši Slovenec je Jure Miškulin, ki zaseda 12. mesto.

DIRKA PO TRENTINU
V Italiji poteka že 40. dirka ekstra kategorije po Trentinu. Kolesarji so morali v tretji etapi premagati 205 kilometrov dolgo preizkušnjo od Silliana do Mezzolombarda. Na sporedu sta bila dva zahtevna vzpona prve kategorije. Zadnji se je končal na 190 kilometru. Sledil je samo še spust proti cilju. V majici vodilnega v skupnem seštevku je etapo začel kolesar Skya Mikel Landa. Vincenzo Nibali je tudi tokrat zaostal in na zadnjem vzponu ni mogel konkurirati najboljšim.

Prav na tem vzponu sta bila zelo aktivna Jakob Fuglsang in Tanel Kangert, ki sta poskušala premagati Mikela Lando. Pomagala sta jima tudi Romain Bardet in Jean Christophe Peraud. A Landa je bil dovolj prepričljiv. Pri teh napadih je spet popustil NIbali. Do odločilne poteza za etapno zmago je prišlo dva kilometra pred ciljem, ko je majhno skupino z najboljšimi napadel Kangert. Estonec se je lahko razveselil prve zmage po letu 2013.

Po dobrih petih urah dirkanja je z zaostankom desetih sekund drugo mesto zasedel Patrick Konrad. Romain Bardet je bil tretji. V tej skupini je na cilj prišel tudi MIkel Landa. Nibali je izgubil skoraj dve minuti in pol. Landa ima zdaj osem sekund naskoka pred Tanelom Kangertom in deset pred Jakobom Fuglsangom. Sledijo Firsanov, Bardet, Konrad, Pozzovivo, Buchmann, Peraud, Dupont …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ