Giantovova Propel in Revolt X sta naj aero in naj gravel

Giantovova Propel in Revolt X sta naj aero in naj gravel
13.06.2023 AVTOR: Promocijsko sporočilo

Na britanskem kolesarksem portalu BikeRadar na polovici sezone podelijo laskave naslove koles leta v desetih kategorijah koles.

Kar šest kategorij je namenjenih kolesom z zavitimi krmili, konkurenco pa se preizkuša v naslednjih: tekmovalna (performance) cestna kolesa, aero cestna kolesa, endurance cestna kolesa, nižjecenovna (budget), ženska in makdamkarska.

V slednji so naziv podeljevali prvič, med kar 22 finalisti pa je naziv osvojil Giant Revolt X Advanced Pro, torej prenovljeni model originalnega Revolta, ki so ga pri Giantu predstavili lani. »Gre za kolo, ki zaobjema duh makadamkanja, tako z zmogljivostjo kot vsestranskostjo.« je povedal Warren Rossiter, tehnični urednik portala BikeRadar in revije Cycling Plus. Po testiranju kolesa je najbolj izpostavil izjemno lahko in odzivno vilico in spremenljivo naravo kolesa, ki jo omogoča plošček na vpenjališču zadnjega kolesa. Plošček je moč obrniti, podaljšati medosno razdaljo, s tem pa zadnji obročnik poriniti nekoliko izven zadnjega trikotnika, kar naenkrat omogoča montažo do 53 mm plaščev (v standardni konfiguraciji lahko na kolo namestimo plašče širine do 42 mm).

Giant je hkrati edina znamka, ki je naslov kolo leta pobrala v dveh kategorijah. Mesto pred vsemi ostalimi je v kategoriji aeordinamičnih specialk osvojil letos predstavljeni prenovljeni Propel Advanced Pro 0 AXS, z elektronsko opremo Sram Red in giantovim setom karbonskih obročnikov višine 50 mm, SLR 1 50. V primerjavi s prejšnjo generacijo Propela, gre za kolo, ki se počuti precej bolj domače na vseh terenih, najbolje pa se seveda odreže pri hitri solo vožnji in eksplozivnih sprintih, kar na kolesu letos dokazujeta Michael Matthews in Dylan Groenewegen. Tehnični urednik Simon von Bromley je bil najbolj navdušen nad togostjo in odzivnostjo kolesa, ki mnoge konkurente, razen na cesti, spodreže tudi s skoraj polovično ceno.


Značke: Trgovina
Ključne besede:
Freestyle Giant
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ