GoPro prihaja v profesionalno kolesarstvo, Garmin v Movistar

GoPro prihaja v profesionalno kolesarstvo, Garmin v Movistar
13.12.2014 AVTOR: D. Z.
Za gledalce vsekakor zanimivi novici. Proizvajalec manjših kamer GoPro naj bi prišel v kolesarstvo, Garmin pa bo sponzor Movistarju.

Najprej h kameram. Letos jih je Mednarodna kolesarska zveza končno dovolila uporabljati tudi na največjih dirkah. In tako smo gledalci z veseljem čakali na posnetke s koles nekaterih kolesarjev. Tudi na dirki po Franciji so izkoristili to tehnologijo, pa čeprav smo morali na posnetke ponavadi čakati do naslednjega dne. Kolesarji naj bi uporabljali Garminove in predvsem Shimanove kamere.

Zdaj naj bi se, sodeč po poročanju Bloomberg newsa, pri GoProju dogovarjali z nekaterimi večjimi kolesarskimi moštvi, da bi njihove kamere uporabljali na določenih dirkah. Predstavnica za stike z javnostjo pri GoProju Isabel Pakowski je potrdila, da se dogovarjajo, podrobnosti pa ni razkrila. Predsednik UCI Brian Cookson je že poudaril, da vidi prav v »on board « posnetkih veliko priložnost, da se kolesarstvo še bolj približa gledalcem.

Letos je Shimanove kamere na dirki po Franciji uporabljajo sedem ekip. Vstop GoProja v profesionalno karavano pa bi zagotovo pomenil še napredek pri tej tehnologiji, tako da bomo kdaj lahko »on board « posnetke spremljali tudi v živo in nam ne bo treba tako dolgo čakati na zares zanimive posnetke.

Garmin Movistar zalagal z izdelki
Garmin bo v naslednji sezoni podpiral ekipo Cannondale Garmin, za katero bosta vozila tudi Kristjan Koren in Matej Mohorič. A pri podjetju so se odločili, da bodo s svojimi proizvodi zalagali tudi letos najboljšo ekipo v World Touru. Govorimo o španskem Movistarju. Španci naj bi tako uporabljali Garminove kamere Virb in računalnike, ki so med kolesarji zelo popularni – model Edge 510.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ