Groenewegen dobil prvo etapo Eneco Toura, Slovenci niso bili v ospredju

Groenewegen dobil prvo etapo Eneco Toura, Slovenci niso bili v ospredju
19.09.2016 AVTOR: Matej Zalar
Prvo etapo je v ciljnem šprintu dobil nizozemski državni prvak Dylan Groenewegen, sicer klubski kolega Primoža Rogliča. Najboljši Slovenec Luka Pibernik na 46. mestu.

Začel se je Eneco Tour, ki je letos privabil zvezdniško zasedbo, med drugim tudi novopečenega evropskega prvaka Petra Sagana. Prva etapa je bila namenjena šprinterjem, končala se je v mestu Bolsward.

Dylan Groenewegen je dobro formo nakazal že na dirki po Britaniji, na domačih cestah pa mu ni bilo para. V ciljnem šprintu je premagal nekatere favorite za naslov svetovnega prvaka v Katarju in se veselil zmage ter majice vodilnega. Najbližje mu je prišel Nacer Bouhanni, ki je šprint slabo začel, na koncu pa mu je zmanjkalo nekaj metrov ceste, da bi lahko prehitel Nizozemca. Podobno se je zgodilo tudi Saganu, ki je v zaključnih metrih prehitel Boasson-Hagna in Alexandra Kristoffa ter etapo končal na tretjem mestu. To je bila glede na okoliščine - Sagan je še včeraj dirkal na EP v Franciji - vrhunska uvrstitev.

Boj za prvega šprinterja Nemčije ostaja odprt

Razočarala sta predvsem Marcel Kittel in Andre Greipel. Zanju je Eneco Tour zadnja priložnost, da z vrhunskim dirkanjem zacementirata mesto vodilnega šprinterja nemške reprezentance na svetovnem prvenstvu. Letos imata za seboj zelo podobno uspešni sezoni, zato je vprašanje vodje trenutno še povsem odprto. V prvi etapi se nista vmešala v boj za zmago, Kittel je končal na devetem, Greipel pa šele na 18. mestu.

Blesteli niso niti Slovenci, ki so na Eneco Touru kar številčni. Luka Pibernik je etapo končal na 46. mestu, Luka Mezgec je bil 70., Primož Roglič je končal na 120. mestu, Marko Kump 168., mesto za njim pa še Borut Božič. Na res vrhunsko uvrstitev v prihodnjih etapah lahko računa predvsem Primož Roglič, ki bo eden od favoritov za deseterico na kronometru. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ