Groenewegen pred povratkom na Giru: »Z Jakobsenom sva se srečala in pogovorila«

Groenewegen pred povratkom na Giru: »Z Jakobsenom sva se srečala in pogovorila«
28.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dylanu Groenewegnu se dan pred začetkom dirke po Italiji izteče prepoved nastopanja zaradi povzročene nesreče na dirki po Poljski, v Jumbo Vismi pa so ga uvrstili v osmerico za rožnato pentljo. Pravi, da je pripravljen na vse, tudi na negativne odzive.

Na Dylana Groenewegna se je po povzročeni nesreči na Poljskem, zaradi katere je bilo nekaj časa ogroženo življenje Fabia Jakobsena, zgrnil plaz kritik in groženj, zato je imel nekaj časa celo policijsko spremstvo.

Nato je prejel devetmesečno prepoved nastopanja s strani Mednarodne kolesarske zveze, prisilni premor pa je izkoristil tudi za intenzivno delo s psihologom, da se je lažje soočil z vsem, kar je sledilo in še bo v naslednjih dneh.



Zdaj se namreč Groenewegen vrača v peloton, kjer zagotovo ne bo naletel le na prijateljske odzive: »Nekaj ljudi bo zagotovo imelo težave s tem, da sem spet v pelotonu, a sem na to pripravljen, spoštujem mnenje vsakogar. Sem v res dobri formi, odlično sem treniral, tako da me skrbi le to, kako se bom psihično odzval na dirko. Kaj se bo zgodilo, ko bom prišel nazaj v peloton? Bomo videli.«

Groenewegen je imel v minulih dneh kar nekaj intervjujev, za belgijsko Sporzo je spregovoril tudi o odnosu s Fabiom Jakobsenom, ki se je na nedavni dirki po Turčiji vrnil v konkurenco. »Seveda sem se počutil grozno, med okrevanjem sem Fabiu poslal kar nekaj sporočil, a se nanje ni odzval. Nato sem kontaktiral še njegovega očeta, ki se mi je takoj zahvalil za sporočilo in dogovorila sva se, da organizira srečanje s Fabiom. Dobila sva se v Amsterdamu, kar sva si povedala, naj ostane v tisti sobi, je pa bil to zelo lep pogovor,« je povedal Groenewegen.

»Ne more biti slabše, kot je bilo v minulih mesecih. Prejel sem ogromno res grdih groženj, zato sem zdaj pripravljen na vse. Končno smo prišli do točke, ko lahko gledamo naprej in upam, da bomo to nesrečo lahko vsi skupaj pustili za sabo,« je še zaključil 27-letni Groenewegen, ki bo na Giru glavno šprintersko orožje Jumbo Visme, imel pa bo tudi vlogo pomočnika kapetanu Georgu Bennettu.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ