Halfbike II - hibrid med kolesom in skirojem

Halfbike II - hibrid med kolesom in skirojem
23.06.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Kolo Halfbike II je nasledilo delno uspešnega predhodnika, še vedno pa ostaja vprašanje smiselnosti takšnega koncepta "kolesa".
Lansko leto sta arhitekta Mihail Klenov in Martin Angelov razvila kolo Halfbike, ki je postalo precejšen hit na Kickstarterju. Ker je povpraševanje še vedno veliko, sta se odločila za novo izboljšano različico, poimenovano preprosto Halfbike II.

Že samo ime nakazuje, da ne gre za čistokrvno kolo. Uporabnik na njem stoji, podobno kot na skiroju, premika se s poganjanjem pedal, ki moč preko verige prenašajo na prvo kolo, na zadnjem delu pa dva majhna kolesa skrbita za krmiljenje. Uporabnik zavija s prenašanjem teže, podobno kot na longboardu ali skateboardu. Zadnje kolo ima pritrjeno tudi zavoro.

Glavna razlika napram prejšnjemu modelu je v krmilu. Uporabnik je Halfbike krmilil tako, kot bi uporabljal igralno palico za računalniške igrice, krmilo je imelo obliko metle. Pri nasledniku so se vendarlo odločili za klasično vodoravno krmilo, ki pa se lahko zloži ob ohišje. 

Halfbike II ima precej lepšo in bolj aerodinamično obliko od prejšnjega, v celoti pa je narejen iz aluminija. Trocikel tehta dobrih osem kilogramov, z donacijo v višini 349 dolarjev si ga lahko zagotovite že zdaj, če pa bo kolo doseglo masovno proizvodnjo, bo na voljo za 600 dolarjev. 

Značke: Cestno
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ