Hans Rey in Tyler McCaul odkrivata lepote Tasmanije (video)

Hans Rey in Tyler McCaul odkrivata lepote Tasmanije (video)
24.06.2016 AVTOR: Matej Zalar
Video The Story of Derby predstavlja zgodbo mesta v Tasmaniji, ki se je prav s pomočjo gorskega kolesarstva pobralo po propadu industrije v mestu.

Tasmanija je otok na jugu Avstralije, ki je v svetu še vedno precej nepoznan. Majhno odročno mesto Derby je nekoč živelo od rudarstva in lesne industrije, po njihovem propadu pa se je znašlo v precepu, kako nadaljevati in ohraniti možnosti za življenje v mestu.

Rešitev je zaradi izjemnih naravnih danosti predstavljalo gorsko kolesarstvo. S pomočjo vladnih milijonov in podjetja World Trail so zgradili eno največjih in najboljših mrež gorskokolesarskih poti, ki se vse začnejo in končajo v mestu Derby. 

Tako je glas o raju trailov prišel tudi do legendarnega Hansa Reya, ki je na raziskovanje povabil še ekipnega kolega Tracyja McCaula. Pet dni sta neprestano vozila po trailih, a še vedno nista uspela raziskati vsakega kotička, kar priča o kompleksnosti mreže.

Odlikuje jo tudi konfiguracija terena in resnično kvalitetna izdelava trailov, ki so primerni za vsakogar. Lahko jih prevozi tudi začetnik, ne da bi se podal na zanj pretežko nalogo, tudi izkušeni kolesarji pa se na trailih lahko izjemno dobro zabavajo, ob tem pa uživajo še v spoznavanju lokalne kulture in izjemnih pogledih, ki jih ponuja Tasmanija. Več o njuni avanturi pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ