Hočevar med najboljšimi v Italiji (VIDEO)

Hočevar med najboljšimi v Italiji (VIDEO)
18.04.2021 AVTOR: DZ

Mnogi slovenski kolesarji do 23 let so v nedeljo nastopili na dirki v San Vendemianu. Na zahtevni trasi se je izkazal Kristjan Hočevar.

San Vendemiano in okolica. Prestižna in zahtevna dirka za mlajše člane, na kateri so bili tudi slovenski kolesarji. Igrali so vidnejše vloge. KK Kranj in KK Adria Mobil sta združila moči, na dirki pa je bila še Ljubljana Gusto Santic.

Dirka je bila dolga 180 kilometrov. Prvih 110 kilometrov je bilo bolj ali manj ravninskih. Kolesarji so morali opraviti deset krogov. Potem pa so zavili na pet težjih krogov. V vsakem sta bila dva vzpona. Najtežji na Muro di Ca del Poggio je dolg 1,1 km, povprečni naklon pa je kar 11,9-odstoten. Po petih krogih je sledilo še 15 kilometrov spusta in ravnine do cilja v San Vendemianu. Do odločilne akcije je po pričakovanjih prišlo ob vstopu na najtežje kroge.

"Pred prvim vzponom je bila kar velika borba za pozicijo in Aljaž Omrzel mi je pomagal, da sem klanec začel čim bolj spredaj. Nato se je na vrhu, 60 km pred ciljem, odpeljala skupina osmih kolesarjev, v kateri sem bil tudi jaz. In glede na to, da so imele praktično vse najboljše ekipe predstavnika v begu, smo imeli kar lepe možnosti, da pridemo do cilja," je dejal Kristjan Hočevar.

Kolesar Adrie Mobila je ujel pravi trenutek. Z ubežniki je vztrajal čez vse vzpone: "Na vzponu v zadnjem krogu sem poskušal narediti razliko in tako sva s kolesarjem Zalfa ustvarila manjšo razliko, a na žalost premajhno, tako da so nas na zaključni ravnini ujeli preostali ubežniki in na koncu je o zmagovalcu odločal šprint, kjer sem zasedel 5. mesto." Zmage se je po sprintu šesterice kolesarjev veselil Francoz Paul Lapeira, ki je ugnal tri Italijane.

Drugi je bil Jacopo Menegotto, tretji Mattia Petrucci in četrti Gabriele Benedetti. "Z rezultatom sem zadovoljen, saj potrjuje, da vsako dirko napredujem in na naslednjih bi ga rad še izboljšal. Bo pa potrebno še malo potrenirati šprint," je še zaključil Hočevar. Prva zasledovalna skupina je za najboljšimi zaostala za 20 sekund, glavnina pa za dobri dve minuti. Tu je bil tudi Anže Skok, ki je zasedel 18. mesto. Nik Čemažar je bil 29.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ