Hočevar v vetru bežal, Italijan sprintal

Hočevar v vetru bežal, Italijan sprintal
13.03.2021 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Dirka Istrska pomlad. Za kolesarji je prva etapa. Izmed Slovencev se je z dolgim pobegom izkazal Kristjan Hočevar.

Na dirki Istrska pomlad se vsako leto zbere zelo močna mednarodna konkurenca in tudi letos se je. Včerajšnji prolog je dobil Nizozemec Lars Boven iz razvojne ekipe Jumbo Visma. Slovencev v ospredju ni bilo.

Zdaj pa je za kolesarji tudi že 168 kilometrov dolga prva etapa od Funtane do Poreča. Na razgibani trasi, ki pa ni ponujala dovolj zahtevnega terena za večjo selekcijo je kolesarje dodatno oviral še dež. Posledično pa spolzke ceste. Prišlo je do pričakovanega pobega in v ubežni skupini je bil tudi Slovenec Kristjan Hočevar, sicer član Adrie Mobila.

"Današnja taktika je bila, da imamo vsaj enega kolesarja v begu. Po približno štiridesetih kilometrih, po gorskem cilju, se nas je odpeljalo pet kolesarjev, ki smo složno sodelovali in imeli med 4 in 5 minut prednosti pred glavnino. Žal nas je glavnina ujela na zadnjem gorskem cilju 12 kilometrov pred ciljem," je za uradno spletno stran moštva Adria Mobil dejal Hočevar.

Športni direktor Marko Kump pa je dodal: "Fantje so dirkali, kot smo se dogovorili pred startom in sicer, da »pokrijemo« vse bege. Pobegniti je uspelo Kristjanu Hočevarju, ki je ušel še z nekaterimi kolesarji. Nabrali so si kar lepo prednost štirih minut in pol. Trideset kilometrov pred ciljem so imeli še vedno štiri minute prednosti, kar nam je dalo upanje, da bo beg uspel. Med Rovinjem in Limskim kanalom pa je zapihal nasprotni veter in razlika med ubežniki in glavnino je hitro kopnela."

Kasneje je prišlo tudi do padca večjega števila kolesarjev. Gal Glivar je utrpel poškodbe, najhuje pa jo je skupil Aleš Pirih iz kranjskega kluba, ki je moral v bolnišnico. Sledil je sprint glavnine. Dobil ga je stari znanec dirk v naši okolici Filippo Fortin. Kolesar Vorarlberga je gunal Daniela Auerja in Filippa Fiorellija. Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic), ki je zasedel 17. mesto.

Nik Čemažar (KK Kranj) je bil 19., Žiga Horvat (Adria Mobil) 20., Gorazd Per (Union Raiffeisen Radteam Tirol) 23., David Per (Adria Mobil) pa 24. Jutri bo start etape gostila Vižinada, cilj pa Motovun. Po 124 kilometrih od 165 bodo kolesarji premagali tudi vzpon na Oprtalj. Gre za najtežjo etapo na dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ