Hoogerland še vedno trpi za posledicami padca. Napoveduje tožbo!

Hoogerland še vedno trpi za posledicami padca. Napoveduje tožbo!
03.07.2012 AVTOR: D. Z.
Leto dni je okoli. Lani je v 9. Etapi dirke po Franciji grdo padel nič krivi Johnny Hoogerland, ki je zaradi voznice avtomobila francoske televizije pristal v bodeči žici.
Hoogerland je, kot si lahko pogledate tudi v priloženem video-posnetku, skupaj s Juanom Antonio Flecho grdo padel. To se je zgodilo 36 kilometrov pred ciljem, ko sta bila oba člana ubežne skupine kolesarjev, ki se je na koncu borila tudi za etapno zmago. Kriva pa je bila voznica avtomobila francoske televizije.

A Hoogerland je kljub zares hudim urezninam stisnil zobe. Končal je tisto etapo in oblekel pikčasto majico za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih. V naslednjih dneh je postal pravi ljubljenec občinstva, saj se je vseskozi boril in kljub poškodbam mu je uspelo končati Tour de France. Ta zgodba je povsem potihnila.

Vse do začetka letošnjega Toura. Hoogerland se je vrnil na to dirko, obenem pa sporočil, da bo po skoraj enem letu – zdaj je še zadnji rok – tožil podjetje Euro Media. Torej podjetje, katerega voznica je povzročila padec. Razlog za tožbo naj bi se skrival v tem, da pri podjetju niso bili zainteresirani za kakršnokoli poravnavo.

»Dovolj dolgo smo se trudili. Do dogovora ni prišlo, zato bomo ubrali drugačno pot. Ta vodi prek sodnega procesa. S predstavnikom Euro Medie sem bil celo dogovorjen za sestanek, pa ni prišel,« je dejal Hoogerlandov menedžer Aart Vierhoutten. Slednji je še dodal, da se je pred začetkom Toura v Parizu sestal tudi s predstavniki agencija ASO, torej agencije, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Francij. Vendar naj bi tudi pri njih naletel na surov odgovor, da nimajo nič s tem:

»Sestal sem se z njimi in jih vprašal, če bodo prevzeli odgovornost. Vse kar so mi dejali je bilo, da moram govoriti z direktorjem Euro Medie. Dali so mi telefonsko številko. Nič več.« Sicer pa naj bi Hoogerland zaradi posledic padca še vedno trpel. Imel naj bi bolečine v hrbtu, mučila pa naj bi ga tudi nespečnost. Tudi odrgnine niso povsem izginile.foto: sirotti
vir: cyclingnews.com

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ