Hrvaška pošta bo uporabljala električna kolesa

Hrvaška pošta bo uporabljala električna kolesa
22.06.2015 AVTOR: Matej Zalar
Hrvaška pošta je objavila razpis za nakup 180 električnih koles, ki bodo nadomestili skuterje in kolesa z motorjem, ki so v uporabi sedaj.
Do odločitve je prišlo, potem ko je združenje Pro-E-bike hrvaški pošti zagotovilo šestmesečno testiranje električnih koles za poštarje. Najbolj jih je skrbelo vzdrževanje, po testu pa so bili navdušeni.

"Soglasno so se odločili, da so električna kolesa veliko boljša rešitev kot skuterji. Oboji lahko dosežejo med 25 in 40 kilometrov, vendar lahko električno kolo uporabljaš tudi, ko je baterija že povsem prazna. Hkrati je bolj prijazno do okolja," je povedal Randy Rzewnicki, menedžer projekta Pro-E-bike.

Hrvaška vlada je pred objavo razpisa pripravila obsežne izračune, ki jih bo združenje Pro-E-bike uporabljalo tudi na sejmu Velo-city 2015 v Nantesu, kjer bo promoviralo uporabo električnih koles za poslovne namene.

Zapis pa je kar zahteven, saj od ponudnika pričakuje najmanj 2-letno garancijo in baterije, ki jih lahko 800-krat ponovno polnijo. Skupni vložek bo presegel 400 000 evrov, 40% odstotkov bo prispevala hrvaška vlada, ostalo pa bo prispevala Evropska unija.

Vseh 180 koles mora biti jeseni že v lasti hrvaške pošte, uporabljati naj bi jih začeli v začetku leta 2016.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ