Hud padec, nevtralizirana etapa in visenje kolesarja z mostu (VIDEO)

Hud padec, nevtralizirana etapa in visenje kolesarja z mostu (VIDEO)
02.02.2023 AVTOR: DZ

Pester četrtek je za kolesarji, kar samo dokazuje, da je sezona že v polnem teku tudi v Evropi. Prav v Franciji je prišlo do hudega padca.

Danes smo bili priča nekaterim lepim potezam na različnih dirkah, a največ pozornosti je bilo pozno popoldne usmerjene v dirko Etoile de Besseges. Gre za tradicionalno etapno preizkušnjo, na kateri pa letos Slovenci ne nastopajo.

Včerajšnjo prvo etapo je na izjemen način, po sprintu na krajšem zaključnem vzponu dobil Arnaud De Lie, ki je že lani na manjših dirkah serijsko zmagoval v sprintih. Pri komaj 20 letih je tudi letos na treh dirkah dosegel dve zmagi. Druga etapa je kolesarje popeljala od Bagarda do Aubaisa. Dolga je bila 170 kilometrov. Med dirko je prišlo tudi do selekcije v vetru. Potem pa je okrog 25 kilometrov pred ciljem na mostu, kjer je prišlo do do zožanja ceste večje število kolesarjev padlo.

V trenutku se je naredil velik kup kolesarjev in koles. Mnogi so potrebovali zdravniško pomoč. Najhujši prizor je bil, ko je Valentin Ferron na desni strani poletel prek zidu in se je z zadnjim močmi držal za rob zidu, tako da ni padel čez most. Kmalu mu je na pomoč priskočil Axel Laurance in mu pomagal priti na cesto. Kasneje so sporočili, da ni utrpel hujših poškodb.

Zaradi številnih poškodb so imeli reševalci ogromno dela, posledično pa ni bilo dovolj reševalnih vozil, da bi se dirka lahko nadaljevala, saj so pravila jasna, da morajo biti ta vozila vseskozi na voljo. Vozila pa so bila obenem tudi ujeta za samim padcem. Ker so nekateri kolesarji, ki so se padcu uspeli izogniti nadaljevali z vožnjo, so se organizatorji odločili, da etapo nevtralizirajo in 22 kilometrov pred ciljem je bilo vsega konec.

Kolesarji so se najprej ustavili in po 15 minutah se je vse skupaj nadaljevalo, a v počasnejšem ritmu. “Reševalna vozila so morala zapustiti dirko, zato nismo mogli zagotoviti varnosti, če bi se v naslednjih kilometrih zgodilo še kaj hudega,” je pojasnila direktorica dirke Claudine Fangille. Med drugimi so se poškodovali Sebastien Grignard, Dylan Teuns, Guillaume Boivin. A v nobenem primeru naj ne bi šlo za resnejše poškodbe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ