Impey: Brez pomočnikov, a vajen vročine

Impey: Brez pomočnikov, a vajen vročine
16.06.2012 AVTOR: D. Z.
Drugo etapo na dirki po Sloveniji je dobil Daryl Impey. Južnoafričan je priznal, da mu je do uspeha izdatno pomagalo vreme. Sonce in visoke temperature so mu pisane na kožo.
Izkoristil delo Astane in Liquigasa
Impeyjev kapetan Matthew Goss skupini z najboljšimi na razgibani trasi do Metlike ni mogel slediti in po številu kolesarjev, ki so odpadli od prve skupine je vse kazalo, da se predstavniki moštva GreenEdge tudi v drugi etapi ne bodo borili za vidnejša mesta. Vendar je vse na glavo postavil Daryl Impey.

Južnoafričan v zaključku ni mogel računati na izdatno pomoč klubskih kolegov, zato se je moral znajti kar sam. "Imel sem veliko srečo, da so bili tam še nekateri kolesarji Astane in Liquigasa, ki so v zaljučku nadzirali dirko. Hotel sem biti blizu Ponzija in Di Luce. Na koncu, ravno v trenutku, ko je začel s sprintom, sem se znašel takoj za Ponzijem. Očitno sem izbral najboljše kolo, ki sem mu lahko v zavetrju sledil. Odlično se je izšlo," je dejal presrečni Impey.

Njegovo telo najbolje "deluje" v vročih dneh
27-letni kolesar je še priznal, da mu je bilo še kako všeč, da se je pri nas nekoliko otoplilo. Sonce ga še zdaleč ni oviralo: "Vročino imam rad. Prihajam iz Južne Afrike in z vročino zares nimam težav. Mislim, da v takih pogojih moje telo deluje celo bolje kot spomladi." Impey je z zmago dokazal, da so prri moštvu GreenEdge v krstni sezoni sestavili izjemno ekipo kolesarjev, ki se lahko prav na vsaki dirki, pa naj gre za dirke Pro Toura ali dirke nižjih kategorij, borijo za najvišja mesta.

"Za mano je že vse od začetka odlična sezona z moštvom GreenEdge. S to zmago se jim lahko zahvalim za vse, kar so do zdaj naredili zame. Še posebej potem, ko so včeraj fantje trdo delali, vendar nam ni uspelo zmagati. S tem sem se jim lahko zahvalil," je še zaključil Impey, ki se zaveda, da bo v soboto povsem drugačen dan.

Ponzi priznal premoč
219 kilometrov dolgo kraljevsko etapo od Ivančne Gorice do Škofje Loke bo namreč poskušal zgolj "preživeti". Tudi drugi Simone Ponzi je priznal, da ga je tokrat premagal preprosto boljši, močnejši kolesar, ki si je zmago povsem zaslužil:

"Impey je bil torkat preprosto močnejši. Bil je bolj svež in uspelo mu je izpeljati boljši sprint. V zaključku je znal iztisniti nekaj več moči. Sam sem ostal nekoliko zaprt. Vseeno mi je uspelo priti do drugega mesta, kar je več kot dobro." Ponzi bo tako v sobotni etapi branil modro majico vodilnega v skupnem seštevku.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ