Impeyju sprint v Janijevi Metliki

Impeyju sprint v Janijevi Metliki
16.06.2012 AVTOR: D. Z.
Razgibana, 177 kilometrov dolga etapa na dirki po Sloveniji se je končala v Metliki. V sprintu pa jo je dobil kolesar moštva GreenEdge Daryl Impey. Modro majico je obdržal Simone Ponzi.
Druga etapa na dirki po Sloveniji se je začela v Kočevju. Kolesarji so morali premagati zelo razgibano preizkušnjo, ki se je po 177 kilometrih končala v Metliki, torej domačem mestu Janija Brajkoviča. A za Brajkoviča je bila trasa te etape vseeno prelahka, da bi lahko posegel po najbišjih mestih. Sicer pa so etapo zaznamovali trije ubežniki.

Po slabih 30 kilometrih dirkanja so se v ospredju namreč znašli Diego Caccia, Jure Bitenc in Andrea Pasqualon. Hitro so si privozili več kot štiri minute prednosti, vendar jim glavnina vseeno ni pustila, da bi prišlo do občutnejše razlike. Prvi je omagal Bitenc, medtem ko sta se preostala ubežnika v ospredju pripeljala tudi v Metliko, kjer so kolesarji opravili še dva kroga.

Ob prvem prihodu skozi cilj sta imel samo še pol minute prednosti in glavnina, kjer so tempo narekovali predvsem kolesarji Liquigasa in Astane ju je kmalu tudi ujela. Kolesarji so v okolici Metlike prevozili še 25 razgibanih kilometrov, kjer pa do večje selekcije med najboljšimi ni prišlo. Za zmago se je tako udarila skupina dobrih 40 kolesarjev. Tokrat pa je imel največ moči Južnoafričan Daryl Impey.

27-letni kolesar moštva GreenEdge je ta uspeh pripisal tudi toplemu vremenu, ki ga je še kako vajen. Tokrat je premagal junaka prve etapa Simoneja Ponzija. Tretje mesto je pripadlo lanskemu zmagovalcu Diegu Ulissiju. Najboljši Slovenec je bil Kristjan Koren, ki je zasedel peto mesto, Matej Mugerli je bil zgolj mesto slabši. Med deseterico, na osmem mestu je etapo končal še Luka Mezgec.

Ponzi je obdržal vodstvo v skupnem seštevku in ima deset sekund prednosti pred Markom Kumpom. Tretji je Daniele Ratto, k ima še dve sekundi več zaostanka. Z istim zaostankom sledi Ulissi. Kristjan Koren na petem mestu zaostaja za 16 sekund, medtem ko je prvi favorit za končno zmago Jani Brajkovič deseti. Njegov zaostanek znaša ravno tako 16 sekund.

Rezultati druge etape:
1. Daryl Impey (Jar) Orica-GreenEdge 4:26:55
2. Simone Ponzi (Ita) Astana
3. Diego Ulissi (Ita) Lampre-ISD
4. Daniele Ratto (Ita) Liquigas-Cannondale
5. Kristijan Koren (Slo) Liquigas-Cannondale
6. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil
7. Gianluca Brambilla (Ita) Colnago-CSF Inox
8. Luka Mezgec (Slo) Sava
9. Alessandro Bisolti (Ita) Idea
10. Francesco Failli (Ita) Farnese Vini-Selle Italia vsi isti čas

Skupni vrstni red
1. Simone Ponzi (Ita) Astana 8:13:07
2. Marko Kump (Slo) Adria Mobil +0:10
3. Daniele Ratto (Ita) Liquigas-Cannondale 0:12
4. Diego Ulissi (Ita) Lampre-ISD isti čas
5. Kristijan Koren (Slo) Liquigas-Cannondale 0:16
6. Pieter Serry (Bel) Topsport Vlaanderen-Mercator
7. Francesco Failli (Ita) Farnese Vini-Neri Sottoli
8. Francesco Reda (Ita) Acqua & Sapone
9. Bruno Pires (Por) Saxo Bank
10. Jani Brajkovič (Slo) Astana vsi isti čas
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ