Impossible Bike je prvo zložljivo električno kolo

Impossible Bike je prvo zložljivo električno kolo
18.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Kitajski inovatorji spet premikajo meje mogočega, tokrat so izdelali električno kolo, ki ga lahko pospravimo v nahrbtnik.
Sliši se nemogoče, a jim je vseeno uspelo. Impossible Bike je v zloženi obliki visok 43 centimetrov, kar naj bi se prilegalo običajnim nahrbtnikom. Kolo je produkt tričlanske kitajske ekipe, ki je idejo razvijala v zadnjih treh letih. Z električnim motorjem lahko na cesti dosežemo hitrosti do 20 kilometrov na uro.

Zložljiva kolesa so še posebej zaželena med uporabniki, ki doma ali na službenem mestu nimajo dovolj prostora, v zloženi obliki pa lahko kolo enostavno pospravimo pod mizo. Do sedaj je namestitev električnega motorja predstavljala prevelik izziv, Impossible Bike pa je končno dovolj vzdržljiv za masovno uporabo. 

uploaded


Tehta dobrih pet kilogramov, poganja pa ga deset zmogljivih baterij, ki jih lahko napolnimo na navadni stenski vtičnici. Eno polnjenje zadošča za 25 kilometrov vožnje, torej dovolj za običajno mestno uporabo.

Zanimiva je tudi oblika okvira, ki je sestavljen iz štirih krogov, na katere se obremenitev prenese enakomerno. Trenutna različica dovoljuje maksimalno težo 85 kilogramov, kar je še vedno precej malo, vendar pa razvijalci obljubljajo izboljšave, tako motorja kot tudi zmogljivosti okvira. 

Prva kolesa naj bi, če bodo organizatorji izpolnili obljube o začetku prodaje avgusta letos, stala okrog štiristo ameriških dolarjev. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ