Ineos in Geoghegan Hart na generalki za Giro pokazala vrhunsko formo

Ineos in Geoghegan Hart na generalki za Giro pokazala vrhunsko formo
22.04.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Dirka po Alpah je minila povsem v znamenju kolesarjev Ineosa, ki so generalko za dirko po Italiji opravili z odliko. Tao Geoghegan Hart je domov v Andorro odnesel majico skupnega zmagovalca, izkazal se je tudi preostanek ekipe.

Dirka po Alpah (2.Pro) poteka v Avstriji in Italiji, v petih etapah, polnih vzponov, pa pravih presenečenj ni bilo. Spremljali smo zelo zanimivo dirkanje, ki pa je potekalo po taktih ekipe Ineos Grenadiers.

Z zmago v prvi etapi je majico vodilnega oblekel Tao Geoghegan Hart, vrhunsko formo je potrdil še z zmago v drugi etapi in si privozil več kot 20 sekund naskoka pred rojakom Hughom Carthyjem, Jack Haig pa je bil tretji v skupnem seštevku. 

Ker so se favoriti pogledovali med seboj, je najtežjo tretjo etapo lahko dobil Lennard Kamna, ki je na vzponu pobegnil in se odpeljal do cilja, uspeh Bore v tretji etapi pa je dopolnil Alexandr Vlasov, ki je dobil šprint zasledovalne skupine za drugo mesto. 

V četrti in peti etapi razlik med najboljšimi ni bilo, Ineos je nadzoroval potek dirke, 4. etapa je pripadla Gregorju Muhlbergerju, zadnja pa Simonu Carru. Vrstni red med tremi najboljšimi je ostal isti, zmaga je pripadla Geoghegan Hartu, drugi Carthy, tretji Haig.

Zmagal, ne da bi šel preveč v rdeče

»Lepo je dobiti takšno dirko, kjer smo imeli od štarta do cilja vse pod nadzorom, nikoli nisem bil v težavah ali pod prevelikim stresom. Domov odhajam zdrav in v vrhunski formi in to je najboljša popotnica za dirko po Italiji. Zmagal sem, ne da bi šel preveč v rdeče, naslednjih 72 ur bo namenjenih počitku, nato pa se bom posvetil zaključnim pripravam za Giro,« je zmagovalec Geoghegan Hart potrdil, da se fokus zdaj usmerja v Italijo, kjer ga čaka vloga kapetana, ki si jo bo delil z Geraintom Thomasom.

Glede na odlično ekipno predstavo v minulih petih dneh v Alpah, ki je uspela Ineosu, naredili so tudi generalko narekovanja ritma na dolgih klancih in ritem menjav, ki ga bodo poizkušali prenesti na Giro, je jasno, da se ne bodo zadovoljili le z odrom za zmagovalce. Čeprav sta Remco Evenepoel in Primož Roglič glavna favorita za rožnato, pa tudi v Ineosu nedvomno pogledujejo proti glavni nagradi. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ