Iskrica za vzdržljive noge

Iskrica za vzdržljive noge
19.11.2015 AVTOR: Urednik Bicikel
Scottove 'iskrice' spadajo med klasične terenske dirkalnike, ki so s prehodom na večji format obročnikov in naprednim vzmetenjem segli izven ozkega kroga tekmovalcev.

Scott Spark 740 | 2.699 €, Prolocotrade, d.o.o. | www.scott.si t 04 271 17 00

Okvir: aluminijeva zlitina 6061, večkrat tanjšane in hidroformirane cevi, zadnja os 142×12 in možnost spreminjanja geometrije
Vilice: Fox 32 Evolution, CTD, 120 mm
Amortizer: Fox Nude/Scott z nastavljivim hodom: 120-85-zaklep
Zadnji/prednji menjalnik: Shimano XT Shadow+, 10p/Shimano SLX
Prestavne ročice: Shimano SLX
Zavore: Shimano BL-M615 180/160 mm
Gonilka: Shimano XT, 38/24 zob
Zadnji verižnik: Shimano CS-HG50, 11-36, 10p
Krmilo: Syncros FL2.0 Tbar, 700 mm
Opora krmila: Syncros XR2.0
Sedežna opora: Syncros FL2.5
Sedež: Syncros XR2.0, Cr-Mo
Pesta: Shimano HB-M618
Obroči: Syncross XC
Plašči: Schwalbe Rocket Ron 2.25 Performance 

Po nekajletni poplavi tventinajnerjev se letos spet krepi ponudba dirkalnikov z manjšimi obročniki. Pa se novi manjši format s tako kratkim hodom vzmetenja sploh obnese?

Večja kolesa je zaradi učinkovitejšega kotaljenja in večje stabilnosti posvojila velika večina tekmovalcev v krosu in maratonu. Tventinajnerji za nameček občutno zgladijo neravnine, zato se manjši obročniki (z izjemo nižjeraslih kolesarjev) ne zdijo ravno pametna odločitev. Tega so se dobro zavedali tudi pri Scottu. Sparke z manjšimi kolesi so opremili s 120-milimetrskim vzmetenjem ter jim »položili « geometrijo. Le zelo ozkogledim tekmovalcem se bo zdela nepotrebno sproščena, vsi ostali pa jo bodo s pridom izkoriščali za visokointenzivno zabavo na enoslednicah.

Schurterjeva izbira

Preden tekmovalci skočite v zrak, naj vas pomirim z dvema dejstvoma. Razlika v teži 120- in 100-milimetrskega vzmetenja je zanemarljiva. Pravzaprav so modeli pogosto celo identični in jim je mogoče dolžino hoda spremeniti kar z lažjim posegom v notranjost zračne vzmeti. Na prvi dirki svetovnega pokala je Nino Schurter zaradi zahtevne in mokre proge izbral prav Sparka. Ninov zunajserijski model tehta s pedali in vso opremo zgolj 9,4 kilograma, in če finance niso ovira, lahko kupite 9,9-kilogramski model 700 RC – za 5.829 evrov.

Verjetno ni treba poudarjati, da za pol nižjo ceno z 12,1-kilogramskim modelom 740 ne dobimo vročekrvnega tekmovalnega žrebca. A če ne lovimo sekund in profesionalne sponzorske pogodbe, več niti ne potrebujemo. Sedemstoštiridesetka je najbolje opremljeni aluminijasti model, in če vam zlitine ne dišijo, je za 400 dodatnih evrov na voljo tudi podobno opremljeni 730 s karbonskim prednjim trikotnikom, ki je lažji za dobro polovico bidona oziroma 300 gramov.

Ne samo za tekmovalce

Okvir je zvarjen iz večkrat tanjšane in hidroformirane aluminijeve zlitine 6061 ter ob bežnem pogledu identičen karbonskim modelom, le v močnejši svetlobi se na spojih cevi pokažejo vari. Kote so pri Scottu na novih Sparkih 650b nekoliko položili in ohranili ovalno podložko, s katero lahko spremenimo kota sedežne in glavne cevi za pol stopinje. Višjo lego sem preizkusil zgolj zaradi poklicne radovednosti in kolo hitro vrnil v »nizko « nastavitev. Pri tej dobimo relativno podrto geometrijo s kotom (120-milimetrskih) vilic 68,3 stopinje – krepko stopinjo manj od tventinajnerjev in tipičnih koles za kros. V očeh endurašev seveda nič posebnega, maratonci pa bodo hitro občutili večjo stabilnost prednjega dela kolesa.

Gonilna os leži 21 milimetrov pod osema obročnikov, pri tventinajnerjih pa je nižja še za dva centimetra, kar je še eden izmed razlogov, da se na večjih kolesih peljemo bolj stabilno in se počutimo bolj varne. Središče zadnjega kolesa je oddaljeno za 433 milimetrov, kar ni malo za 27,5-palčnike, a še vedno 15 milimetrov manj kot pri tventinajnerjih. Šasija deluje zato precej bolj agilno, in ko pride do visokih obratov, je obračanje krmila precej lažje kot pri 29-palčnikih.

Na vzponih in spustih sem imel občutek, da je kolo precej bolj igrivo in hitro pričel iskati poličke, kamne in robove, s katerih je mogoče z odrivanjem izkoristiti 20 odstotkov daljše vzmetenje. Takšna vožnja zahteva več zbranosti, in če vas »tehnikalije « prestrašijo ali želite kolo, ki vas bo vodilo v težkih trenutkih, vsekakor posezite po katerem izmed Sparkov serije 9xx.

Za ljubitelje močnejšega potiskanja pedal

Kljub aluminijasti šasiji nisem imel občutka, da bi moral biti okvir bolj tog. Veliko prispevajo tudi manjši obročniki, pri katerih lahko že v vstopnem razredu s cenejšimi materiali dosežejo večjo togost. Če bi sedel na tventinajnerju, bi zapisal, da bi tudi za rekreativno udeležbo na tekmovanjih investiral v par lažjih obročnikov. Pri modelih 650b pa razlike niso tako opazne in nadgradnja bi bila smiselna le zaradi uporabe širših obročev, ki spremenijo profil pnevmatik in praviloma izboljšajo oprijem.

Kolo se najbolje obnese na razgibanih enoslednicah, kjer z ročico Twinloc hkrati upravljamo delovanje zadnjega in prednjega Foxovega vzmetenja razreda Evolution. Možnost popolnega zaklepa kar kliče po dvigu na pedala in šprintih čez krajše klance. Morda sem malce razvajen, zato sem na težjih terenih na začetku pogrešal potopno oporo, a na takšnem kolesu se hitro prelevimo v kroskantrijaša in se začnemo spuščati za visoko dvignjen sedež.

Kolo je sestavljeno s preverjeno kombinacijo Shimana XT in SLX, le zavore so nekoliko cenejše BR-M615. Po moči in modulaciji ni omembe vrednih razlik v primerjavi z razredom SLX, le odmik ročic boste morali nastavljati z imbusom. Na Syncrosovih komponentah doslej nisem opazil nobene večje pomanjkljivosti, le zadnji rob sedeža je nekoliko preveč občutljiv na odrgnine.

Schwalbejevi Rocket Roni so med agresivnejšimi kroskantrijaškimi plašči in tudi na zahtevnih terenih v suhem nisem čutil potrebe po boljšem oprijemu. Za dirke bi vseeno posegel po hitrejšem paru, za igranje na spustih pa bi izbral model z boljšo zaščito pred defekti.


Kolo za maratone in kros s pridihom vsegorcev je primarno namenjeno kolesarjem, ki želijo tekmovalno hitro na vrh hriba in pedala vrtijo tudi med spusti na enoslednicah. Togost je boljša že zaradi manjšega premera obročnikov, veliko pa k temu prispevajo tudi široke osi vrtišč in zadnja os Syntace X12.


Na nihajki je še vedno ovalna podložka, s katero spreminjamo geometrijo kolesa. S hitrim posegom v zračno vzmet se okvir skrči nazaj v klasično kroskantrijaško geometrijo.


Srednje široko krmilo in srednje dolga opora sta ravno pravšnja za lažje tehnične spuste, na vzponih pa ni težav z dviganjem prednjega dela.
 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ