Istria300 v treh mesecih do rekordne udeležbe

Istria300 v treh mesecih do rekordne udeležbe
06.02.2023 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Potem, ko se je lani v drugo organizirane prireditve Istra300 udeležilo 1500 kolesark in kolesarjev, je že osem mesecev pred dogodkom znano, da bo letos prireditev beležila rekordno udeležbo.

V pomladnem času nas bolj prijazne vremenske razmere hitro prepričajo, da daljše razdalje odpeljemo v Istri. Od prvega januarja je vse skupaj še bolj preprosto pri prečkanju meje s Hrvaško, ki je postala polnopravna članica Evropske unije. To pomeni tudi, da imamo v denarnici lahko samo eno valuto, evre.

V zadnji treh letih so se na Stravi segmenti po Istri precej zgostili, še posebej na znameniti Oprtalj, kar je tudi zasluga prireditvi Istria300, na kateri vse tri trase (155 km, 235 km in 300 km) vodijo na to najvišjo točko. Za tretjo izvedbo Istria300 si zabeležite datum 7.10.2023.





Vzpon iz Livad v Oprtalj je eden najvišje ležečih istrskih krajev, ki se na desni strani Mirne gleda z Motovunom, do katerega iz doline mirne vodi krajši vzpon, ki še vedno dobro zakisli mišice in je znameniti cilj kraljevske etape na etapni dirki Istrska pomlad, ki letos poteka od 09.03.2023 - 12.03.2023.

Oprtalj in Motovun sta združljiva v nekoliko daljši kolesarski izlet z izhodiščem v Sloveniji. Precej bolj priljubljeno pa je vikend kolesarjenje z izhodiščem v enem od Valamar hotelov na Hrvaškem, ki imajo v tem času ugodno ponudbo za kolesarje.


Prijavljenih že več kot 1.900 udeležencev iz 30 -tih držav.
Cenejša startnina
do vključno 30.4.2023, po tem datumu pa je startnina 110 EUR do 24. septembra, ko je tudi zadnji možen dan za prijavo.



Da bo vse skupaj nekoliko drugače je vredno razmisliti o nastanitvi Valamar v Rabcu, ki je primerno izhodišče, za ogleda podaljšanih tras na Istria300, in sicer za dolžini 235 in 300 kilometrov, ko imamo odpeljana dva kolesarska izleta, katerih ceste nam še niso domače.

Valamar Parentino v Poreču predstavlja odlično izhodišče za ture po zahodni in centralni Istri in je z večjo izbiro ravninskih tras morda bolj primeren za začetek kolesarske sezone. Eden bolj »ravninski« krog je kolesarjenje preko Višnjana vse do zanimivega Limskega kanala z obiskom manjšega letališče Crljenka.


V primerjavi z mnogimi udeleženci Istria300 lahko še pred samo prireditvijo jeseni odpeljemo, kakšen kolesarki izlet po Istri, ki vodi del ali v celoti po maratonu Istria300.




Značke: Cestno
Ključne besede:
Istria300
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ