Italijan najboljši v Kranju

Italijan najboljši v Kranju
24.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Luka Vovk / KK Kranj

Pester kolesarski vikend je bil v Kranju. Zaključil se je z vrhuncem - člansko cestno dirko, ki jo je dobil mladi Italijan Edoardo Zamperini. Najboljši Slovenec Jaka Primožič.

Na Gorenjskem so organizirali že 55. VN Kranja, ki velja za najstarejšo enodnevno mednarodno kolesarsko dirko pri nas. Kolesarji so morali premagati 13 krogov. Še posebej aktiven je bil Jaka Primožič, ki je sodeloval v najnevarnejšem pobegu. V ubežni skupini je bil tudi v zadnjem krogu.

Poleg tega je bil v skupini v ospredju tudi predtavnik Ljubljane Gusto Santica Dylan Hopkins. Edoardo Zamperini se je v zadnjem krogu odločil za napad. Zalf Euromobil je imel v ospredju dva kolesarja, ki sta tako znala unovčiti številčno prednost. 20-letni Zamperini. Nihče ga ni več uspel ujeti in Italijan se je lahko ob prepričljivi vožnji tudi čez Jelenov klanec veselil zmage.



Še pred začetkom klanca je Filippo Ridolfo uspel ujeti Zamperinija, a ne prehiteti, čeprav sta se še v zadnjem levem ovinku peljala skupaj proti cilju in sta uprizorila zares dolg in napet sprint. Tri sekunde za njima je kot tretji ciljno črto prečkal Federico Biagini, potem pa še Patrick Riebig, Roman Armanov in na šestem mestu najboljši Slovenec Jaka Primožič iz Hrinkowa.

Sedmi je bil najboljši predstavnik Ljubljane Gusto Santica Dylan Hopkinsa. Zaostal je za 23 sekund. Lanski zmagovalec Andrea Peron je bil osmi. Aljaž Jarc iz Adrie Mobila je zasedel 12. mesto. Matej Drinovec je bil 18., Gregor Matija Černe 21., Luka Vrhovnik 31., Mihael Štajnar 37. …

Že v soboto je bil na sporedu kriterij. Aljaž Jarc je bil najboljši med člani. Zbrali je 34 točk in drugega Dominika Neumana ugnal za 13 točk. Luka Turkulov iz domače ekipe KK Kranj je bil tretji, Viktor Potočki četrti in Aljaž Turk peti. V soboto se je tudi uradno od profesionalnega kolesarstva poslovil Jan Polanc. Pri dečkih je zmagal Lovro Slapšak pred Ažbejem Hvastijo in Andrejem Gregorčičem.



Franci Krajnc je bil najboljši pri dečkih B. Drugi je bil Urban Hvastija in tretij Marcel Hafner. Dečki A: Rok Bajželj je zmagal. Matic Kalan je bil drugi, Oskar Mernik pa tretji. Bor Ebner je bil najboljši med mlajšimi mladinci. Mai Prevejšek je bil drugi, Lovro Rant pa tretji. Žak Eržen je zmagal med starejšimi mladinci. Marcel Skok je bil drugi, tretji pa Jaka Marolt. Živa Bohak je zmagala med deklicami C, pri deklicah B je zmagala Lara Šetina, pri deklicah A pa Lina Mehle. Anet Trakinja je bila najboljša med mlajšimi mladinkami. Med starejšimi mladinkami je zmagala Eva Potočnik, med članicami pa Nika Bobnar pred Hano Žimer in Tjašo Sušnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ