Iz Austina: Armstrong ob sedmih rumenih majicah

Iz Austina: Armstrong ob sedmih rumenih majicah
11.11.2012 AVTOR: D. Z.
Padli šampion Lance Armstrong je na svojem twitterju objavil fotografijo, ko leži na kavču, na steni nad njim pa so uokvirjene rumene majice z dirke po Franciji. Vseh sedem.

Po poročilu Ameriške protidopinške agencije se je tudi Mednarodna kolesarska zveza odločila, da Lanceu Armstrongu odvzame vse rezultate od leta 1998 naprej. To pomeni, da tudi vseh sedem zmag na dirki po Franciji. Armstrong se na to sploh ni odzval, saj je že predtem poudaril, da je njegovega boja proti obtožbam glede jemanja nedovoljenih poživil konec.

Večina sponzorjev, vsaj tisti največji, kot so Nike, Giro, Oakley, Fitness ... ga je zapustilo, sam pa je na twitterju v svoji predstavitvi odstranil zapis, da je sedemkratni zmagovalec dirke Tour de France. A zdaj je objavil zapis, kjer je sporočil. "Vrnitev v Austin. Samo poležavam." Ob tem zapisu pa je priložil fotografijo, ki povse vse.

Lance Armstrong leži na kavču, na steni nad njim pa je v okvirjih pritrjenih vseh sedem rumenih majic, pod njimi pa so številke, ki jih je na tistih Tourih nosil Armstrong. Na prvem leta 1999 je nosil številko 181, potem pa, tako kot veleva tradicija, kot kolesar, ki je branil zmago, številko 1.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ