Iz Izole tudi s prenosom

Iz Izole tudi s prenosom
20.03.2022 AVTOR: DZ

Danes se začenja VN Slovenske Istre. In tako se na slovenskih cestah tudi uradno začenja sezona. Na voljo bo tudi spletni prenos te preizkušnje.

Slovenske ekipe in kolesarji, ki vozijo za slovenske ali avstrijske ekipe so tudi letošnjo sezono začeli na Hrvaškem. Po seriji dirk - Umag, Poreč in Istrska pomlad - pa je zdaj pred nami še prva dirka na slovenskih cestah. Že po tradiciji jo gosti slovenska obala.

Govorimo o 8. izvedbi dirke za VN Slovenske Istre. Dirka se bo začela in končala v Izoli. Dolga bo 156,5 km. Kolesarji bodo odpeljali štiri daljše kroge (Baredi, Gažon, Dragonja, Sečovlje, Lucijo in Belvedere) in tri krajše, mestne kroge v dolžini 4,3 km. Start in cilj bosta na Cankarjevem Drevoredu. Na startu bo 25 ekip iz Slovenije in osrednje Evrope.

Med glavnimi favoriti dirke so vsekakor Matevž Govekar, že zmagovalec Dušan Rajović, Tilen Finkšt, David Per, Viktor Potočki, Anže Skok, Daniel Auer, Tomáš Barta (ATT Investments), Patryk Stosz, (Voster ATS Team) in Rudyk Bartosz (Santic – Wibatech). Na startu bo tudi Jani Brajkovič, ki dirka za ekipo FEREI-CCN METALAC. Novost je vsekakor, da bodo dirko prenašali prek spletna. Govorimo o spletnem prenosu, ki bo na voljo na spetni strani MMC in uradni spletni strani dirke. Začne se torej ob 13. uri, prenos pa ob 15. uri.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ